У Болехові пройшов обласний захід «Профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі»
28 бер, 2018 0 Коментарів 638 Переглядів

У Болехові пройшов обласний захід «Профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі»

28 березня 2018 року на базі Прикарпатського лісогосподарського коледжу, з ініціативи департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та молодіжної громадської організації «Сонячна Січ», за підтримки служби у справах дітей болехівського міськвиконкому, болехівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і організаційного відділу міськвиконкому відбувся обласний захід у формі круглого столу «Профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі». 
Цього дня, про шкідливий вплив куріння, вживання алкоголю та наркотичних речовин, а також про відповідальність, яку вони тягнуть за собою, студентам розповідали інспектори відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області.
Вони доступною мовою, на прикладах із життя поліцейського та за допомогою розданих буклетів і брошур, доносили молодим людям інформацію про той згубний вплив шкідливих звичок на їхнє здоров’я та наслідки від них, які обов’язково, рано чи пізно, дадуть про себе знати у формі різноманітних хвороб, частіше за все, невиліковних.
Також, за допомогою окулярів, які дозволяють побачити світ очима людини у стані алкогольного сп’яніння, кожен бажаючий мав змогу протестувати себе, а всі решта могли поспостерігати, наскільки міняється облік людини, її координація рухів та моторика після вживання алкоголю. Найчастіше це викликало загальний сміх. Проте, усвідомивши те, що люди у такому стані часто сідають за кермо автомобіля, ставало зовсім не до веселощів.
Після розповіді поліцейських та короткої паузи на каву і солодощі, перед студентами виступив голова молодіжної громадської організації «Сонячна Січ» Віталій Кульпа, який запропонував присутнім альтернативу негативним явищам у формі здорового способу життя та активної громадської позиції на прикладі власної організації, яка іще у 2015 році була створена на теренах Болехівщини. Він продемонстрував відеоролики із життя МГО «Сонячна Січ», детальніше зупинився на напрямках діяльності організації, серед яких пріоритетним є національно-патріотичне виховання, а також дав декілька порад, як згуртувати навколо себе однодумців для вирішення власних проблем і реалізації спільних цілей та, головне, як і звідки громадській організації можна залучити фінансові ресурси для своєї діяльності.
Насамкінець, хотілося б подякувати Прикарпатському лісогосподарському коледжу за гостинність, а його студентам за активність та небайдужість до нагальних проблем сучасної молоді.


Міський інтелектуальний турнір з гри «Що? Де? Коли?» присвячений святкуванню 648-ї річниці міста

У неділю, 29 вересня, на базі Болехівського ліцею №1 «Академічного», пройшов міський інтелектуальний турнір з гри «Що? Де? Коли?» присвячений святкуванню 648-ї річниці м.Болехова. Проявити свою ерудицію та інтелект зголосилися 5 команд: «Болехівська...

0 Коментарів

Авторизація