Запаліть свічку пам’яті, долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання
25 лис, 2023 0 Коментарів 194 Перегляди

Запаліть свічку пам’яті, долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання

У четверту суботу листопада Україна вшановує День пам'яті жертв голодоморів. Гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів є вислів: "Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо".
25 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання. А о 16:01 стартує Всеукраїнська акція "Запали свічку пам'яті". Українці запалять свічки в пам'ять про вбитих геноцидом співвітчизників біля місць пам'яті Голодомору.

Акція проходить щорічно не лише на згадку про жертв Голодомору, а ще як заклик до нинішніх і майбутніх поколінь українців не забувати про трагедії нашого народу минулих років і робити все від нас залежне, щоб ці страшні сторінки в історії українського народу ніколи не повторилися.

Просимо жителів громади долучитися цього дня о 16.00 до загальнонаціональної хвилини мовчання. 

Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

Запаліть свічки і лампадки біля могил, меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору 1932-1933 років та інших штучних масових голодів 1921-1923, 1946-1947 років, на центральних площах і вулицях міст і сіл України, на підвіконнях осель.

Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру в майбутнє.

Запрошуємо на віче-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка...

У Болехові відбудеться обласна мистецько-патріотична акція «Незламна мужність поколінь»

Із 6 грудня 2022 року по 6 грудня 2023 року в клубних закладах територіальних громад області проходить обласна мистецько-патріотична акція «Незламна мужність поколінь». Захід організовано навчально-методичним центром культури і туризму Прикарпаття,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація