Відбулося позачергове пленарне засідання Болехівської міської ради
27 січ, 2023 0 Коментарів 374 Перегляди

Відбулося позачергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 27 січня 2023 року, відбулося пленарне засідання позачергової двадцять четвертої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. 

Перед початком розгляду питань порядку денного присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героя України Івана Василечка, тіло якого громада зустрічатиме сьогодні, та усіх воїнів, загиблих у боротьбі з військовими формуваннями російської федерації.

Відтак депутати перейшли до погодження порядку денного, до якого за пропозицією міського голови Івана Яцинина увійшло два проєкти рішень, що стосувалися внесення змін до міського бюджету на 2023 рік (з проєктами  рішень можна ознайомитися тут).

Під час обговорення порядку денного представники депутатського корпусу запропонували не розглядати один з проєктів рішень, яким планувалося спрямувати частину вільного залишку коштів загального фонду бюджету міської територіальної громади на організацію благоустрою населених пунктів - придбання екскаватора-навантажувача JCB ЗСХ або еквівалента.

На думку окремих депутатів, придбання екскаватора-навантажувача зараз не на часі, громада може без нього обійтися, а у часі війни про ремонт чи утримання доріг взагалі мова не повинна йти. 

Міський голова Іван Яцинин не погодився з міськими обранцями та намагався переконати їх, що для громади така техніка вкрай необхідна. 

«У нас є дуже багато робіт у громаді, які  у випадку придбання екскаватора ми зможемо зробити власними силами без оренди техніки. Це і провести бодай поточний ремонт комунальних робіт, спланувати дорожнє полотно, розчистити канави вздовж доріг, відвести воду в потрібних місцях та провести безліч інших робіт на звернення жителів громади, - зазначив міський голова Іван Васильович у ході обговорення. – Ми ухвалили рішення про придбання саме такого екскаватора за підсумками численних консультацій та переговорів з фахівцями, громадами, які вже мають схожу техніку. Це наша пропозиція, яку прошу підтримати, а якщо депутати проти, то це ваше право».  

У підсумку, 10 представників депутатського корпусу із присутніх на засіданні не підтримали пропозицію міського голови та проголосували за виключення питання про виділення коштів на придбання  екскаватора-навантажувача із порядку денного. Порядок денний зі змінами обранці підтримали одностайно.

Опісля депутати заслухали доповідь начальниці фінансового управління міськвиконкому Наталії Дуб щодо інших змін до міського бюджету, які пропонувалося внести. З-поміж них: збільшити обсяг доходів загального фонду бюджету громади за рахунок коштів освітньої субвенції на суму 1328,8 тис. гривень та спрямувати частину вільного залишку коштів загального фонду бюджету громади на придбання трифазного дизельного генератора Болехівському ліцею №1 «Академічний» у сумі 450,0 тис. гривень. Ці зміни після жвавого обговорення депутати підтримали, рішення ухвалили одноголосно.

Після розгляду питань порядку денного депутати перейшли до блоку «Різне». Говорили про можливе ввімкнення вуличного освітлення у темну пору доби, роботу комунальних закладів охорони здоров’я громади різних рівнів у період аварійних вимкнень електроенергії, звіт про роботу керівника комбінату комунальних підприємств та інше.

Відеозапис трансляції засідання Болехівської міської ради можна переглянути за посиланням: https://bolekhiv-rada.gov.ua/multimedia/video-gallery/10375-zasidannja-pozachergovoyi-24-sesiyi-bolehivskoyi-miskoyi-radi.html.

Відбулося пленарне засідання чергової 21 сесії міської ради

Сьогодні. 23 серпня 2022 року, у Народному домі відбулося пленарне засідання чергової двадцять першої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Перед початком розгляду порядку денного міський голова Іван Яцинин привітав...

Відбулося друге пленарне засідання чергової 17 сесії міської ради

У суботу, 5 березня 2022 року, відповідно до розпорядженням міського голови Івана Яцинина, було скликано друге пленарне засідання 17 сесії міської ради. Участь у пленарному засіданні взяли 19 депутатів міської ради. На порядку денному сесії були...

Відбулося засідання погоджувальної ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, завтра, 26 січня 2021 року, о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться засідання чергової 4 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Сьогодні, 25 січня, у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація