36-та сесія міської ради завершила роботу: коротко про ухвалені рішення
31 жов, 2023 0 Коментарів 268 Переглядів

36-та сесія міської ради завершила роботу: коротко про ухвалені рішення

Сьогодні, 31 жовтня, Болехівська міська рада продовжила роботу 36-ї сесії.  Для участі у другому пленарному засіданні зареєструвалися 18 депутатів міської ради із 26 обраних. 

Присутні розпочали роботу із хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять захисників України, що героїчно полягли у війні з російським агресором. 

Після затвердження порядку денного, міські обранці найперше схвалити звернення Болехівської міської ради до Кабінету Міністрів України,  Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України та Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА щодо необхідності виділення додаткових коштів освітньої субвенції для погашення заборгованості з виплати заробітної плати педагогічним працівникам Болехівської громади до кінця 2023 року. 

Відтак одностайно погодили безоплатну передачу медикаментів з Болехівської міської центральної лікарні благодійній організації  «Благодійний фонд волонтери Болехівщини», яка має доправити їх військовослужбовцям.

На засіданні також затвердили міські соціальні цільові Програми на 2024 та наступні роки. Кошти закладатимуть у проєкті рішення про бюджет громади на 2024,  який розглянуть на наступних пленарних засіданнях ради. 

Депутатський корпус погодив зміни до міського бюджету на 2023 рік. Зокрема, збільшено обсяг доходів бюджету міської територіальної громади на суму 380,0 тис. гривень, які надійшли з обласного бюджету на придбання ендоскопічного обладнання для КНП «Болехівська ЦМЛ» (відеогістерорезестоскопа). На заходи комплексної міської Програми розвитку цивільного захисту населення Болехівської міської ради, для належного облаштування пунктів незламності у громаді виділили 15,0 тис. гривень, а на комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки - 20,0 тис. гривень. З метою забезпечення питною водою закладів освіти громади, на  облаштування свердловини у закладі дошкільної освіти  «Пролісок» спрямували 89,0 тис., а на такі ж роботи у Тисівському ліцеї - 95,0 тис. гривень. Для завершення капітального ремонту фасаду Народного дому м. Болехова виділили 290,0 тис. гривень.
 
У ході сесії депутати ухвалили низку проєктів рішень про надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які беруть участь у захисті територіальної цілісності нашої держави, та матеріальних допомог жителям громади.

Депутати погодили переміщення (перенесення) з центру населених пунктів громади об’єктів культурної спадщини, зокрема, пам’ятника  невідомому солдату та братської могили воїнів радянської армії в Болехові, а також обеліска воїнам-односельчанам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, у Козаківці. 

З-поміж іншого ухвалено низку рішень з питань врегулювання земельних відносин. 

Загалом, за результатами роботи міської ради, на другому пленарному засіданні ухвалено  67 рішень.

У роботі чергової 36-ї сесії Болехівської міської ради оголошено перерву

Сьогодні, 24 жовтня, відповідно до розпорядження міського голови, Болехівська міська рада розпочала чергове засідання 36-ї сесії. Для роботи у сесії зареєструвалися 16 депутатів із 26 обраних. Прийшли на пленарне засідання керівники та працівники...

Сесія Болехівської міської ради, призначена на 28 березня, не відбулася

Як уже повідомляли, 21 березня 2023 року, розпочала свою роботу 27 сесія Болехівської міської ради. У ході першого пленарного засідання депутати проголосували та ухвалили рішення лише за проєкти рішень щодо надання одноразових грошових допомог...

Депутати ухвалили звернення з вимогою перерахувати освітню субвенцію для педагогічних працівників

Сьогодні на сесії міської ради депутати підтримали звернення щодо необґрунтованого розміру освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників Болехівської міської територіальної громади. За це рішення схвально проголосували 20 міських...

0 Коментарів

Авторизація