Депутати ухвалили звернення з вимогою перерахувати освітню субвенцію для педагогічних працівників Болехівщини
04 бер, 2021 0 Коментарів 799 Переглядів

Депутати ухвалили звернення з вимогою перерахувати освітню субвенцію для педагогічних працівників Болехівщини

Сьогодні на сесії міської ради депутати підтримали звернення щодо необґрунтованого розміру освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників Болехівської міської територіальної громади.
За це рішення схвально проголосували 20 міських обранців із 23 присутніх на засіданні. 
Звернення направлять до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Асоціації міст України, Івано-Франківської обласної ради.
У тексті документу, зокрема,  зазначається, що аналіз формули освітньої субвенції педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти Болехівщини на 2021 рік показав, що вона необ’єктивна та не враховує низку факторів. А саме:
- години індивідуального навчання;
- видатки на заміну тимчасово відсутніх працівників;
- реальну потребу на оплату праці вихователів груп подовженого дня (1 ставки на 1 заклад недостатньо);
- розрахункову наповнюваність класів для сільської території.
Окрім того, в доведеному обсязі освітньої субвенції на 2021 рік не врахована повна сума надбавки за престижність педагогічним працівникам, граничний обсяг якої може сягати 30% посадового окладу.
Враховуючи зазначене, Болехівська міська рада, як орган місцевого самоврядування Болехівської  міської територіальної громади, в межах повноважень, визначених Конституцією і законами України, враховуючи потреби педагогічних працівників,  вимагає:
  1. Провести перерахунок освітньої субвенції для Болехівської територіальної громади відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 19.02.2020 року №114 «Про внесення змін до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами».
  2.  Міністерству освіти та науки України ініціювати перед Кабінетом Міністрів України внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №373 від 11.03.2011 про встановлення надбавки за престижність у фіксованому розмірі 30% замість норми про її встановлення у граничному розмірі до 30%.
З повним текстом звернення можна ознайомитися тут:

Триває робота постійних депутатських комісій міської ради

У ході підготовки до чергової 5 сесії Болехівської міської ради сьогодні, 10 лютого 2021 року, відбулося засідання постійної комісії Болехівської міської ради з питань праці, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, національного та...

Під час пленарного засідання депутати схвалили звернення та внесли зміни до рішення Болехівської

Сьогодні, 29 вересня 2020 року, відповідно до розпорядження міського голови, у Народному домі відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні...

Триває підготовка до чергового пленарного засідання Болехівської міської ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови 29 вересня 2020 року відбудеться чергове пленарне засідання LV сесії Болехівської міської ради V ІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних комісій депутати Болехівської...

0 Коментарів

Авторизація