Під час пленарного засідання депутати схвалили звернення та внесли зміни до рішення Болехівської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного збору на території міста Болехів»
29 вер, 2020 0 Коментарів 736 Переглядів

Під час пленарного засідання депутати схвалили звернення та внесли зміни до рішення Болехівської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного збору на території міста Болехів»

Сьогодні, 29 вересня 2020 року, відповідно до розпорядження міського голови, у Народному домі відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 20 депутатів міської ради. Участь у роботі 55 сесії взяли депутати Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий та Андрій Романюк, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, підприємці та громадськість міста.
Після ухвалення порядку денного пленарного засідання депутати затвердили текст звернення щодо реформування районного адміністративного устрою України. У тексті звернення, зокрема, йдеться про те, що депутати Болехівської міської ради підтримують впровадження адміністративно-територіальної реформи, але проти того, щоб якість життя мешканців регіону погіршувалася, щоб відбулася ліквідація одного з найсамодостатніших районів Івано-Франківської області. Висловлюючи волю громади та діючи в її інтересах, депутати категорично вимагають від голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталія Федоріва та народного депутата України Олександра Матусевича прикласти всіх зусиль щодо створення Долинського району з центром у місті Долині. Звернення з проханням внести зміни до постанови Верховної Ради України №3650 у частині створення Долинського району з центром у місті Долині адресували Президенту України Володимирові Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитрові Разумкову, Прем’єр Міністру України Денису Шмигалю, Народному депутатові України Олександрові Матусевичу, голові комітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрію Клочку, голові підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталію Безгіну, Міністру розвитку громад та територій України Олексію Чернишову, голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталію Федоріву. 
Відтак  більшістю голосів депутати внесли зміни до рішення Болехівської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів та ставки акцизного збору на території міста Болехів», зменшивши ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до розміру 0,2 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за 1 кв. метр для об’єктів нежитлової нерухомості. Як зазначалося у проєкті рішення, такі зміни внесені на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та з метою забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Далі депутати Болехівської міської ради внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік, до фінансових планів на 2020 рік та затвердили фінансові плани на 2021 рік КНП «Центр первинної медичної допомоги» та КНП «Болехівська центральна міська лікарня».
Окрім цього, під час пленарного засідання міські обранці утворили комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Болехівської міської ради Івано-Франківської області» та затвердили його Положення. 
Схвальним було рішення депутатів і при розгляді питання, що стосувалося надання одноразової грошової допомоги учаснику АТО.  
Депутатський корпус підтримав низку проєктів, які стосувалися впорядкування земельних відносин. Зокрема, ухвалено проєкти рішень щодо затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та надання земельних ділянок у власність, затверджено технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, надано дозволи на виготовлення проєктів землеустрою та технічних документацій із землеустрою та інші. 

Триває підготовка до чергового пленарного засідання Болехівської міської ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови 29 вересня 2020 року відбудеться чергове пленарне засідання LV сесії Болехівської міської ради V ІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних комісій депутати Болехівської...

Відбулося перше у цьому році пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 21 січня 2020 року, відбулося перше у цьому році чергове засідання 50 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалися 18 депутатів міської ради. Участь у...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація