Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення щодо завершення ремонту автомобільної дороги місцевого обласного значення
07 лип, 2020 0 Коментарів 1 700 Переглядів

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення щодо завершення ремонту автомобільної дороги місцевого обласного значення

Сьогодні, 7 липня 2020 року, відповідно до розпорядження міського голови, у Народному домі відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 18 депутатів міської ради. Участь у роботі 52 сесії взяли депутати Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий та Андрій Романюк, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість краю.
Традиційно свою роботу депутати розпочали із затвердження порядку денного. 
Перш за все депутати Болехівської міської ради затвердили та вирішили направити Голові Верховної Ради України Дмитрові Разумкову, Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, народному депутатові України Олександрові Матусевичу, голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталію Федоріву та голові Івано-Франківської обласної ради Олександрові Сичу, директорові департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимирові Рачкевичу звернення з проханням втрутитись у вирішення нагальної проблеми в місті Болехові та посприяти у виділенні коштів на завершення ремонту автомобільної дороги місцевого обласного значення (С 091505) Гериня-Болехів, адже згідно з адміністративно-територіальним устроєм даний відрізок дороги з’єднує Івано-Франківську та Львівську області, є артерією життя та має стратегічно важливе значення не тільки для Болехівської міської ради, а й для цих областей та України в цілому.
У зверненні йдеться про те, що у 2019 році, розпорядженням голови облдержадміністрації від 10.06.2019 № 292 «Про затвердження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2019 році», на капітальний ремонт вул.Д.Галицького (від АЗС), вул.Січових Стрільців, вул.Стрийської (до об’їзної дороги) в м.Болехові було передбачено 31023,69 тис. гривень.
За результатами проведеного тендеру ДП «Дороги Прикарпаття» уклала з ТзОВ «Граніт-001» договір від 19.11.2019 № 338 на капітальний ремонт вищезазначеної ділянки дороги у м. Болехові. Термін виконання робіт відповідно до договору - листопад 2019 року-грудень 2020 року.
Капітальний ремонт частини дороги Гериня-Болехів підрядник провів у листопаді-грудні 2019 року. Однак у 2020 році підприємство не продовжило роботи на ділянці дороги в місті Болехові у зв’язку з тим, що на вул. Д.Галицького не завершено будівництво мережі нового водогону та не прокладено системи переходів каналізаційної мережі через дорожнє полотно. 
На сьогодні вулиця Д.Галицького розбита вщент, стан дорожнього полотна погіршився на стільки, що об’їхати ями глибиною в півколіна та вибоїни немає можливості. Водії змушені оминати пошкодження дорожнього полотна, виїжджаючи на зустрічну смугу, узбіччя, пішохідну доріжку, чим створюють аварійні ситуації. Такий стан дороги загрожує безпеці дорожнього руху, життю і здоров'ю людей, створює соціальну напругу та незадоволення громади.
30 червня 2020 року жителі міста Болехова, доведені до відчаю вкрай незадовільним станом дорожнього полотна, проводили мирне зібрання на автодорозі місцевого значення Гериня-Болехів. Критична ситуація, яка склалася зі станом дороги, надалі може призвести до довгострокового перекриття руху транспорту. Об’їхати вказану ділянку дороги немає можливості.
Враховуючи соціальну значимість порушеного питання, значні пошкодження дорожнього покриття дороги у м. Болехові на дорозі місцевого обласного значення, якою проходить рух транзитного автотранспорту, з метою попередження та недопущення дорожньо-транспортних пригод та створення безпечних і сприятливих умов для усіх учасників дорожнього руху, попередження пошкодження транспортних засобів, зняття соціальної напруги, міські обранці сподіваються на розуміння ситуації, підтримку та позитивне вирішення щодо виділення необхідних коштів з державного і обласного бюджетів для завершення будівництва мереж водопостачання і водовідведення в місті Болехові, та капітального ремонту дороги місцевого значення Гериня-Болехів.
Свою позицію щодо даного питання висловив голова правління громадської організації «Україна – Земля великого народу» Андрій Юсип.
Далі до присутніх звернувся голова Болехівського братства ОУН-УПА Володимир Хурт. Він запросив депутатів та усіх охочих взяти участь у заході, приуроченому 70-річчю з дня смерті сотника УПА “Громенка”, який відбудеться на символічній могилі біля каплиці у Бучниках.
Після цього депутати Болехівської міської ради затвердили звіт міського бюджету за І квартал 2020 року та внесли зміни до міського бюджету на 2020 рік. Окрім цього затвердили Положення про уповноважену особу (особи) відповідальну за організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі в Болехівській міські раді, Концепцію модернізації Центру надання адміністративних послуг Болехівської міської ради як постійно діючого робочого органу, утворили Центр надання адміністративних послуг Болехівської міської ради (далі – Центр) як постійно діючий робочий орган та затвердили Положення про Центр. Далі депутати затвердили Графік роботи Центру надання адміністративних послуг Болехівської міської ради (час прийому суб’єктів звернень), відповідно до якого прийом громадян проводитимуть з понеділка до п’ятниці з 8.00 до 15.00 години без перерви на обід. Прийому громадян не буде у суботу та неділю і у вихідні та святкові дні.
Ствердними були рішення обранців і при розгляді питань, що стосувалися надання матеріальної допомоги громадянам Болехівщини. 
Депутатський корпус доповнив перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Болехова, що підлягають приватизації та підтримав низку проєктів, які стосувалися впорядкування земельних відносин. Зокрема, ухвалено проєкти рішень щодо затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та надання земельних ділянок у власність, затверджено технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, надано дозволи на виготовлення проєктів землеустрою та технічних документацій із землеустрою та інші. Поміж інших питань депутати ухвалили проєкт рішення «Про включення земельної ділянки в перелік для продажу права оренди на неї на земельних торгах (аукціоні) та про надання дозволу територіальній громаді м.Болехова на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в м.Болехові в ур. «Біля озера Сарахманка».

Болехівська міська рада провела чергове пленарне засідання

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 15 депутатів міської ради. Участь у роботі 51 сесії...

Відбулося перше у цьому році пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 21 січня 2020 року, відбулося перше у цьому році чергове засідання 50 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалися 18 депутатів міської ради. Участь у...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація