Депутати затвердили Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Болехівській міській раді
23 кві, 2021 0 Коментарів 592 Перегляди

Депутати затвердили Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Болехівській міській раді

З метою покращення взаємодії влади та громадян, впровадження кращих стандартів е-урядування та інноваційних практик, які покращують якість послуг та доступ до інформації громадян, підвищення прозорості та підзвітності виконавчих органів Болехівської міської ради депутати затвердити Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Болехівській міській раді.

Проєкт рішення розроблений фахівцями відділу правового забезпечення та питань майна комунальної власності міськвиконкому спільно з головою фракції ВО "Свобода" у міській раді,  депутаткою міської ради Тетяною Ориник відповідно до вимог законів України «Про звернення громадян» та «Про місцеве самоврядування в Україні».
У документі електронна петиція визначена однією з форм участі територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування. Згідно з Положенням колективне електронне звернення (ініціативу) до Болехівської міської ради  можна розмістити на веб-сторінці «Електронних петицій до влади» (https://petition.e-dem.ua) для голосування громадян. 
Електронні петиції повинні стосуватись питань, які відносяться до повноважень та компетенції Болехівської міської ради. У ній має бути викладено суть порушеного питання, пропозиція щодо його вирішення, а в заголовку Петиції зазначено її короткий зміст. 
Інформація про початок збору голосів на підтримку електронної петиції невідкладно публікується на веб-сторінці «Електронних петицій до влади», а також надсилається ініціатору електронної петиції на електронну адресу. Електронна петиція розглядатиметься за умови збору на її підтримку  не менш як 100 підписів громадян протягом 90 календарних днів з дня її оприлюднення. Для участі у зборі голосів учасник проходить електронну реєстрацію через систему BankID або зазначивши своє прізвище, ім’я, по батькові, електронну адресу. За потреби, проводяться громадські слухання або консультації з громадськістю щодо Петиції, якщо така вимога міститься у відповідній електронній петиції. 
За підсумками розгляду буде ухвалюватися рішення про вжиття заходів або про направлення розгляду питання належним органам: сесії ради, міському голові, депутатській комісії, структурному підрозділу виконавчого комітету тощо.
Результати розгляду електронної петиції не пізніше п’ять робочих днів після закінчення розгляду, оприлюднюється на веб-сторінці «Електронних петицій до влади» і одночасно надсилається ініціатору на вказану під час реєстрації електронну адресу.

Слід зазначити, що Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Болехівській міській раді вступить у силу з моменту приєднання Болехівської міської ради до Єдиної системи місцевих електронних петицій. 

Триває підготовка до роботи сьомої сесії Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, 30 березня 2021 року у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова сьома сесія Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних...

У Болехівській міській раді відбулося спільне засідання комісій

Сьогодні, 24 грудня 2020 року, у Болехівській міській раді відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин та з питань житлово-комунального...

Постійна комісія міської ради провела чергове засідання

Сьогодні, 24 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань праці, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, національного та духовного відродження, молодіжної політики,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація