Депутати саботують сесії, скликані міським головою, та дестабілізують ситуацію у громаді: втретє пленарне засідання Болехівської міської ради не відбулося через відсутність кворуму
28 кві, 2022 0 Коментарів 923 Перегляди

Депутати саботують сесії, скликані міським головою, та дестабілізують ситуацію у громаді: втретє пленарне засідання Болехівської міської ради не відбулося через відсутність кворуму

У заручниках групи депутатів, які називають себе «опозицією», опинилася ціла громада. Вони втретє зривають засідання сесії та різними способами намагаються привести до зростання соціальної напруги у громаді, аби можна було взяти «кермо влади» у свої руки та втілити у життя всі незаконні плани. Не перешкода для них і воєнний стан у державі, перш за все їхні видумані вимоги, а все решта – опісля.

Сьогодні, 28 квітня 2022 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 11.04.2022 № 74-р вкотре була скликана чергова 19 сесія Болехівської міської ради. Але вже втретє через відсутність кворуму сесія не була відкрита. 

Для участі у пленарному засіданні зареєструвалося тільки 9 депутатів із 26 обраних. Серед них: Руслана Барабаш, Ігор Герецький, Валерій Гутак, Богдан Мельник, Микола Піх, Ольга Соболь, Богдан Качур, Віктор Яцків, Василь Яцинин. 

Депутати Тетяна Ориник, Руслана Петрюк, Роман Петровський, Марія Гасяк прибули на засідання та були присутні у сесійному залі, однак реєструватися відмовилися. Голова фракції «Слуга народу» Андрій Юсип озвучив позицію фракції і покинув зал.

Всі інші з невідомих причин проігнорували розпорядження міського голови та свої безпосередні обов’язки депутата міської ради і не прийшли на сесію. 

Відкрити пленарне засідання та розпочати роботу міський голова Іван Яцинин не міг, адже для ухвалення рішень треба 14 голосів. Депутати, присутні в будівлі Народного дому, засудили своїх колег, зазначивши, що подібна поведінка неприйнятна для тих, кому виборці довірили долю своєї громади. Присутні волонтери, активісти, посадовці закликали депутатів реєструватися та розпочати роботу, але це ніякого результату не дало. Вони нікого не чули, озвучували свої переконання, наводили якісь незрозумілі аргументи і врешті окремі з них покинули сесійну залу. 

Виходячи з того, що міські обранці не з'явилися на засідання, було зірвано ухвалення та обговорення понад пів сотні питань порядку денного 19 сесії, більшість з яких стосувалися земельних відносин. З-поміж них - понад два десятки проєктів рішень про передачу земельних ділянок в оренду фермерським господарствам та фізичним особам-підприємцям для ведення сільськогосподарського виробництва у рамках всеукраїнської ініціативи "Сади Перемоги".

"Третій місяць поспіль ми всі є свідками, як росія цілеспрямовано знищує все на своєму шляху, в тому числі сільськогосподарську техніку, мінує поля та угіддя, блокує порти, розкрадає продовольчі запаси, б'є ракетами по складах з паливно-мастильними матеріалами. Ворог навіть не приховує, що розглядає голод в Україні як один з варіантів своєї зброї. Щоб не допустити голоду в державі стартувала ініціатива "Сади Перемоги", спрямована на ефективне використання всіх доступних земельних ділянок для вирощування продуктів харчування. І Президент України Володимир Зеленський, і Уряд, і Міністерство аграрної політики, і Міністерство розвитку громад закликають усіх якомога ефективніше використовувати земельні ділянки та рекомендують громадам активно долучитися до ініціативи Сади Перемоги, адже це буде спільним внеском у перемогу України. Саме такі землі сільськогосподарського призначення ми хотіли надати фермерам та підприємцям, які звернулися до нас, - коментує міський голова Іван Яцинин. – Це нагода не допустити голоду в країні, можливість прогодувати свої родини, підтримати вимушених переселенців, та всіх, хто захищає нас на передовій! 
Мені шкода, що в той час, коли гинуть наші діти, ми не можемо забезпечити надійний тил тут, у відносній безпеці. Мені шкода, що у воєнний час у окремих депутатів на першому місці політичні амбіції і меркантильні інтереси. Але я все-таки сподіваюся на вирішення цих питань. Закликаю виборців контролювати роботу своїх депутатів та не дати їм сховатися від проблем. Це наша реальність, а від реального життя сховатися не вийде, треба працювати", - зазначає Іван Васильович.

На жаль, чергове засідання сесії можна буде провести аж через 10 робочих днів, як цього вимагає Закон «Про місцеве самоврядування в Україні». Про дату, час та місце проведення засідання ви можете дізнатися згодом на офіційній сторінці міської ради. 

Через відсутність кворуму позачергове засідання 19 сесії Болехівської міської ради не відбулося

Відповідно до розпорядження міського голови від 04.04.2022 № 63-р сьогодні, 5 квітня 2022 року, була скликана позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. Однак через відсутність кворуму сесія не була відкрита. Для участі у пленарному засіданні...

Відбулося друге пленарне засідання чергової 17 сесії міської ради

У суботу, 5 березня 2022 року, відповідно до розпорядженням міського голови Івана Яцинина, було скликано друге пленарне засідання 17 сесії міської ради. Участь у пленарному засіданні взяли 19 депутатів міської ради. На порядку денному сесії були...

Відбулося засідання погоджувальної ради

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, завтра, 26 січня 2021 року, о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться засідання чергової 4 сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Сьогодні, 25 січня, у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація