На засіданні виконавчого комітету підбили підсумки виконання міського бюджету та програми соціально-економічного розвитку в І півріччі 2020 року
25 сер, 2020 0 Коментарів 589 Переглядів

На засіданні виконавчого комітету підбили підсумки виконання міського бюджету та програми соціально-економічного розвитку в І півріччі 2020 року

Сьогодні, 25 серпня 2020 року, міський голова Богдан Мельник провів чергове засідання виконавчого комітету. Участь у його роботі взяли 10 членів виконавчого комітету, керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому.
Перш ніж розпочати засідання міський голова Богдан Мельник привітав присутніх із державними святами, які Україна відзначала на вихідних, та вручив з нагоди 29-ї річниці незалежності України, за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток територіальної громади грамоту виконавчого комітету начальникові відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому Богданові Чеху.
На порядок денний було винесено понад десяток важливих для життєдіяльності міста та його громади питань. Серед них – про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Болехова за перше півріччя 2020 року.
Головна спеціалістка з питань економіки, зовнішньоекономічної діяльності та туризму міськвиконкому Галина Васильків коротко проінформувала присутніх про виконання основних показників та пріоритетних завдань, визначених  програмою. Вона, зокрема, зазначила, що у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку з обсягом фінансування 11270,0 тис.грн. буде реалізований проєкт «Капітальний ремонт дорожнього покриття  автомобільної дороги загального користування місцевого значення Болехів-Козаківка», розроблений міською радою у 2019 році. Розпорядник цих коштів - департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації, вже оголосив відкриті торги, аукціон відбудеться 18 вересня 2020 року.  
За кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Замковій (профінансовано 1418,2 тис. грн.). Виконано роботи щодо переключення ділянки водопроводу від перехрестя з вулицею Д.Галицького до площі Малий ринок вулицями Озаркевича і Петрушевича (профінансовано 49,8 тис.грн.). Проведено реконструкцію водовідведення на вулиці С.Стрільців (профінансовано 33,0 тис.грн).
У звітному періоді за кошти обласного бюджету завершено капітальний ремонт із заміною віконних блоків у Болехівському ліцеї № 1 «Академічний», освоєно 250,0 тис.грн.; завершено капітальний ремонт із заміною дверних блоків у Болехівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, освоєно 50,0 тис.грн.; завершено капітальний ремонт корпусу № 1 (заміна електропостачання) у Болехівському ліцеї № 1 «Академічний», освоєно 90,0 тис.грн. Проводиться реконструкція будівлі нової школи в с. Поляниця з облаштуванням внутрішніх санвузлів. За кошти міського бюджету проводиться капітальний ремонт огорожі в Міжрічанській ЗОШ І-ІІІ ст., капітально відремонтовано дах Болехівської художньої школи на суму 199756,16 грн.
Після детального ознайомлення з проєктом рішення звіт про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Болехова за І півріччя 2020 року члени виконкому взяли до відома, ухваливши відповідне рішення.
Відтак члени виконкому заслухали проєкт рішення про виконання міського бюджету за І півріччя 2020 року. Як прозвітувала заступниця начальниці управління, начальник відділу доходів і фінансів галузей виробничої сфери та госпрозрахунків за енергоносії фінансового управління міськвиконкому Лідія Дичко, за звітний період до міського бюджету  надійшло на 24,4 відсотків менше коштів у порівнянні з відповідним періодом минулого року - 79634270 гривень, що на 25654501 гривень менше (у 2019 році - 105288771 гривень). А рівень виконання видаткової частини загального фонду бюджету міста становить 52,8 відсотків до уточненого плану на рік.
За словами доповідачки, спад доходів загального та спеціального фондів  бюджету міста Болехова відбувся у зв’язку зі скороченням надходжень загальнодержавних та місцевих податків і зборів, на що зі свого боку вплинула ситуація із поширенням коронавірусу. 
Так, зменшилася рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування, у зв’язку зі зменшення обсягу рубок лісу. Сума рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату знизилася через збереження низької ціни на природний газ, невиконання обсягу внутрішнього видобування газу, відповідно до Концепції розвитку газовидобувної галузі України, та зменшення ціни на нафту. Серед податків, встановлених місцевими радами, спостерігається спад надходжень єдиного податку через тимчасове припинення діяльності платників податків. На 61,6  відсотків у порівнянні з відповідним періодом минулого року знизилися надходження від продажу землі.
У ході обговорення даного питання міський голова Богдан Мельник доручив фінансистам постійно аналізувати дохідну частину міського бюджету та вживати заходів для її наповнення. 
«Сподіваюся, що ситуація із поширенням коронавірусу стабілізується і Болехівщина надалі залишиться у «зеленій зоні»,  відновлять роботу малі та великі підприємства, приватні підприємці, і нам вдасться виконати планові показники бюджету. Водночас наполягаю на постійному аналізі дохідної частини бюджету та прошу оперативно доповідати й реагувати у випадку виникнення проблем із джерелами надходжень», - наголосив Богдан Мельник.
Після обговорень звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2020 року члени виконкому вирішили винести на розгляд чергової сесії.
Традиційними для кожного засідання виконкому є питання захисту прав дітей. На нинішньому засіданні члени виконкому погодили позбавлення батьківських прав та доцільність тимчасового влаштування дітей до спеціальних шкіл області, а також надали згоду на вчинення дій  від імені малолітніх дітей.
На підставі акта обстеження зелених насаджень на виконкомі ухвалили й рішення про видалення зелених насаджень на вул. Довжанській.

На засіданні виконавчого комітету підбили підсумки виконання бюджету, соціально-економічного

Вчора, 20 лютого 2020 року, під головуванням міського голови, відбулося чергове засідання виконавчого комітету. На засідання прибуло 11 членів виконкому, серед запрошених були керівники управлінь, відділів міськвиконкому. На порядок денний було...

Із засідання виконавчого комітету Болехівської міської ради

28 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Болехівської міської ради, яке провів міський голова Богдан Мельник. На засідання прибуло 12 членів виконкому. Серед запрошених були керівники управлінь, відділів міськвиконкому. Присутні...

Відбулося засідання виконавчого комітету

Сьогодні, 31 жовтня 2019 року, відбулося засідання виконавчого комітету Болехівської міської ради, яке провів керуючий справами міськвиконкому І.Ганчар. На засідання прибуло 11 членів виконкому, серед запрошених були керівники управлінь, відділів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація