У Болехові вшанували пам’ять жертв голодоморів
26 лис, 2022 0 Коментарів 393 Перегляди

У Болехові вшанували пам’ять жертв голодоморів

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів – мільйонів українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. 
На жаль, цьогоріч вшанування відбувається в особливих умовах воєнного стану. Через стільки років росія продовжує свій геноцид проти українців.
Вшанували пам'ять невинно загиблих громадян України і у нашій громаді.  Сьогодні біля пам’ятника  «Жертвaм сталінських репресій» на віче-реквієм «Історія нас горем вчить» зібралися представники влади, духовенство та громадськість.
З історичною довідкою про найбільшу трагедію українського народу виступили ведучі Ярослав Кіцул і Галина Якимів. 
Міський голова Іван Яцинин звернувся до усіх присутніх із жалобною промовою, у якій закликав пам’ятати цю жахливу сторінку історії, пам’ятати всіх, хто віддав своє життя за існування України, щоб унеможливити повторення таких подій та усвідомити цінність людського життя.
- Сьогодні ми усі зібралися на вічі-реквіємі, щоб вшанувати пам’ять жертв голодоморів, мільйонів українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. Такі заходи відбуваються у всій країні і це доводить, що наш народ нескорений, що українська нація надзвичайно сильна духом свободи і миру. І такий народ ніколи і нікому не здолати! Вічна пам'ять мільйонам людей, які стали жертвами геноциду . Слава всім, хто віддав і сьогодні віддає життя за свободу і незалежність рідної землі! - зазначив Іван Васильович.
Молитву за невинно вбитими жертвами найстрашнішого в історії людства Голодомору та померлих від голоду відслужив настоятель церкви св. Вмч. Параскеви о. Степан Витвицький. 
Відтак усі присутні долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» і хвилини мовчання за загиблими, зігріваючи душі тих, кого в ті страшні голодні роки не оплакали, не провели, не пом’янули…

Вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

На знак пам’яті про Голодомор в Україні, як данину непростому минулому та запоруку недопущення подібного у сучасному і майбутньому людства, 27 листопада 2021 року, біля пам’ятника жертвам сталінських репресій у місті Болехові, відбувся...

27 листопада вшануй пам’ять жертв голодоморів

Цієї суботи, 27 листопада, Болехівщина, як і вся країна, вшанує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу – та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. О 15:30 біля пам’ятника жертвам сталінських репресій...

Вшанували пам’ять жертв голодоморів

У суботу, 23 листопада, в Україні вшанують пам’ять жертв голодоморів 1922-23, 1932-33, 1946-47 років – мільйонів українців, знищених тоталітарним комуністичним режимом. Цього дня в храмах Києва та на території всієї країни відбуваються поминальні...

0 Коментарів

Авторизація