Випускники навчальних закладів громади попрощалися зі школою
26 чер, 2023 0 Коментарів 581 Перегляд

Випускники навчальних закладів громади попрощалися зі школою

Війна внесла свої корективи у кожен аспект життя українців, не оминула й освітню сферу. Та попри складні умови навчання, наші випускники та педагоги змогли з гідністю завершити навчальний рік. 

23-25 червня одинадцятикласники зібралися на подвір'ях ліцеїв на символічне прощання зі школою та дитинством. У ці дні у освітніх навчальних закладах громади відбулися урочисті вручення атестатів випускникам 2023 року.

Розділити радість свята, пригадати хвилюючі миті зі свого шкільного життя в заклади загальної середньої освіти прийшли всечесні отці, представники влади, вчителі, батьки та друзі. 

Головні учасники заходу під оплески та бадьору мелодію маршу урочисто пройшли подвір'ями закладів.
Традиційно свято відкрили звучанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання за Героями російсько-української війни, які стали ангелами в Небесному строю. 

Опісля вітали випускників, бажали їм життєвих гараздів та успіхів на життєвій стежині міський голова Іван Яцинин та перший заступник міського голови Василь Юрочко.
Талановитим, обдарованим, активним учням, переможцям численних конкурсів, та їх вчителям дирекція ліцеїв та представники влади вручили подяки та грамоти. 

З настановами та добрими словами до випускників, батьків і гостей свята зверталися директори шкіл та священнослужителі.  Багато теплих слів у ці святкові миті почули на свою адресу випускники від  перших вчителів, класних керівників та батьків.
Опісля, уже вчорашнім школярам урочисто вручили  документи про отримання повної загальної середньої освіти. Випускниками стали 165 одинадцятикласників, з яких – 88 у міських школах та 77 - у сільських. 18 кращих випускників нагородили золотими медалями та 6 – срібними.

Святкові сценарії урочистих заходів у кожному закладі були щедро переплетені чудовими виступами, вітаннями, промовами, танцювальними і художніми подарунками від винуватців свята.

Віншував урочисті лінійки у ліцеях прощальний шкільний вальс із батьками.
Під покровом вишиваних рушників випускники пройшли у самостійне, доросле життя. 

Приємні емоції, святковий настрій, радісний сміх водночас змішувалися зі сльозами розлуки та тривожними переживаннями.  

Так, навчання у період воєнного стану було нелегким. Кожен з випускників попри свій юний вік був змушений стрімко дорослішати. Поняття війни, яке було відоме їм лише з підручників історії стало реальністю. Але тепер у них попереду самостійне життя. Саме перед сьогоднішніми випускниками вже зовсім скоро постане завдання відбудовувати Україну, ще більш красиву, могутню і головне вільну та мирну, звільнену від будь-яких асоціацій з росією.
Тож нехай вам щастить, дорогі випускники! Легкої дороги вам повсякчас!

Герої російсько-української війни - славні сини Болехівської землі

23 травня, у День Героїв України, у Болехові вшанували світлу памʼять Героїв Болехівщини та всіх, хто віддав найдорожче – власне життя у боротьбі за незалежність нашої держави. Цього дня у місті під час урочистого віче відкрили Алею пам’яті Героїв,...

Усі заклади загальної середньої освіти Болехівської територіальної громади забезпечені

З метою забезпечення безперебійної роботи електричного обладнання газової котельні в умовах вимкнень електроенергії відповідно до рішення Болехівської міської ради для Болехівського ліцею №1 «Академічний» придбано новий трифазний дизельний генератор...

У Болехові відзначили День Гідності і Свободи

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає знакове свято - День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. За роки незалежності Україна пережила...

0 Коментарів

Авторизація