У Болехові провели різдвяно-новорічні свята: колядувала вся громада!
08 січ, 2024 0 Коментарів 165 Переглядів

У Болехові провели різдвяно-новорічні свята: колядувала вся громада!

Вже стало доброю традицією проводити у Болехові міське свято коляди. З Вифлиємськими зірками працівники клубних установ відділу культури, вихованці Болехівської мистецької школи з керівниками, представники міської влади та громадськості з колядками і хорошим настроєм зібралися у Народному домі м.Болехова, де  й розгорнулось основне дійство.

Свято розпочали художнім номером дипломанти обласного  конкурсу обрядів різдвяно-новорічного  циклу та різдвяної атрибутики - Народний  аматорський фольклорно-етнографічний колектив Будинку культури с.Тисів  "Хустка шалінова" (керівник Оксана Стеценко).
Від міського голови Івана Яцинина з Різдвом Христовим та Новим роком присутніх привітав перший заступник міського голови Василь Юрочко: «З давніх-давен розколяда – це традиція проводів різдвяних свят, яка ще раз підкреслює важливість Різдва. Адже свято Різдва – це час єднання, прославляння Бога, Ісуса Христа. Народження Спасителя світу Ісуса – велике явище. Якщо приходить Христос – зло відступає. Тому нехай лунає коляда у наших домівках, на вулицях, площах і тоді всяке зло відступить, а коляда об’єднає наші серця і душі Колядуймо та просімо в Бога, берегти усіх наших воїнів й Україну та дарувати нам мир та спокій», - закликав перший заступник міського голови.

Розмаєм самобутніх і оригінальних колядок, щедрівок, віншуваннями, вертепним дійством підкреслювали важливість Різдва народний аматорський чоловічий вокальний колектив "Народні джерела" (керівник Ярослав Кіцул), народний аматорський жіночий ансамбль  "Горицвіт" Народного дому м.Болехова (керівник Марія Павлович), ансамбль скрипалів Болехівської мистецької  школи (керівник Марта Мелень), чоловічий вокальний ансамбль клубу с.Поляниця (керівник Михайло Гринчарик), жіночий вокальний ансамбль клубу с.Сукіль (керівник  Оксана Савчин), жіночий вокальне тріо клубу с.Міжріччя  (керівник Михайло Макота), ансамбль акордеоністів і баяністів  Болехівської мистецької школи (керівник Людмила Зубрицька), солістка Марта Проців з Долини, Вертеп з Болехова,  солістка клубу с.Бубнище Ярина Федорів (керівник Іван Івашків), вокальний ансамбль клубу с.Танява (керівник Галина Кидик).

Родзинкою різдвяного свята стала спільна коляда у виконанні учасників та усіх гостей.

Підсумували величне дійство ведучі Оксана Півень та Ярослав Кіцул, привітавши усіх з Різдвом Христовим: «Нехай новонароджений Ісус наповнить наші серця і душі теплом та радістю, хай принесе мир і спокій у кожну домівку , а нашому народу дарує таку омріяну Перемогу! Нехай Різдвяна коляда гучно лунає у кожному домі, сповіщаючи, що Христос народився!»

На завершення перший заступник міського голови Василь Юрочко подякував за організацію свята відділу культури міськвиконкому. Окрема подяка прозвучала для усіх учасників свята за гучну коляду та прославлення Новонародженого Ісуса. А також Збройним Силам України, завдяки яким маємо можливість зберігати українські традиції та звичаї.

У Болехові відбулося різдвяне свято коляди

Вчора, 22 січня 2023 року, у Болехові відбулося міське свято «Славім Різдво на рідній Україні». Урочисто, під відкритим небом, на засніженій площі перед різдвяною шопкою колядували кращі колективи міста та сіл громади. Розпочали святкову програму...

Свято коляди у Болехові

Сьогодні, 14 січня 2022 року, в день коли в Україні відзначають Новий Рік за старим стилем та день пам’яті святого Василія Великого, у Болехові біля різдвяної шопки на площі Івана Франка відбулося міське свято «Щедрівка і коляда у кожен дім...

У Болехові відбулося традиційне свято народної творчості «Розколяда»

Різдвяні свята – це пора, коли оновлюються наші душі, прискорено б’ються серця! Плекаючи в собі любов Ісуса, співаючи колядки, згадуючи свій рід, ми неодмінно стаємо на краплю кращими, добрішими, а головне – вдячними Господу. Час невпинно біжить...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

‼️ВАЖЛИВО‼️

‼️ВАЖЛИВО‼️

29 бер, 2024 0

Авторизація