Відкрили ще чотири меморіальні дошки полеглим захисникам з Болехівської громади 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
23 лют, 2024 0 Коментарів 110 Переглядів

Відкрили ще чотири меморіальні дошки полеглим захисникам з Болехівської громади 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Вчора у  Болехівському ліцеї №2 «Науковий» відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок ще чотирьом військовослужбовцям з Болехова, які загинули захищаючи Україну від російських загарбників, колишнім  учням цього навчального закладу: Янишину Богданові Зеновійовичу, Цибику Василю Ярославовичу, Кваснишину Андрію Володимировичу, Корпану (Яцяху) Степанові Йосифовичу. 
Об'єднані болем втрати та гордістю за незламність наших Героїв, до ліцею прийшли рідні, військовослужбовці, які навчалися у цьому навчальному закладі, волонтери, керівництво міста та громада.
Право відкрити меморіальні дошки надали родичам полеглих воїнів. Отець-декан Іван Петрів та отець Дмитро Павлик провели поминальний молебень та освятили меморіальні дошки. 
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять наших Героїв та усіх військовослужбовців, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України. 
Спогадами, які залишилися у їхній пам’яті, поділилися вчителі загиблих Героїв, однокласники. 
Зі словом подяки звернувся міський голова Іван Яцинин: «Ми сьогодні відкриваємо меморіальні дошки Героям, які не вагаючись віддали своє життя за нашу державу та кожного з нас. Вони безумовно доказали свій патріотизм та відданість державі, народу, кожному українцю. Ці дошки на навчальному закладі будуть повчальним прикладом для підростаючого покоління.  Низький уклін та безмежна вдячність батькам та педагогам, які виховали справжніх патріотів та вірних синів України».
Директор школи Андрій Мельник звернув увагу, що вшановуючи пам’ять наших захисників ми показуємо приклад для майбутнього підростаючого покоління. Зазначив, що лише об’єднавши зусилля можна перемогти. А для цього учні ліцею на уроках трудового навчання виготовляють лампадки для захисників на передову, жінки готують смачні обіди, чоловіки ремонтують автомобілі та відправляють їх назад на передову тощо. 
Староста села Гериня Віктор Макара подякував усім присутнім, хто прийшов вшанувати пам’ять загиблих Героїв - випускників ліцею, в якому він і сам колись навчався, батькам та рідним тих, хто віддав свої життя за те, щоб ми могли мирно жити на нашій землі та всім, хто долучається до допомоги  військовим. 
Зі словами подяки звернувся волонтер Андрій Калапунь, який зазначив, що ліцей №2 «Науковий» став для нього наче рідним, адже кожного місяця він разом з іншими волонтерами приїжджають сюди і забирають допомогу, яку збирають для наших захисників на передову. Вчителі організовують роботу, учні долучаються і допомагають хто чим може. 
Світла пам’ять про подвиг цих воїнів повинна донестись до наступних поколінь. І наш обов'язок знати своїх Героїв та пам’ятати їхній внесок у нашу історію. Тепер тут, у ліцеї, де колись вони навчалися, також буде зберігатися пам’ять про них. І кожен, хто буде проходити повз, зможе згадати полеглих захисників та віддати шану.
Світла пам’ять про наших Героїв назавжди залишиться у наших серцях! Герої не вмирають!💙💛

У старостинських округах Болехівської громади відкрили меморіальні дошки Героям

Герої, які загинули, віддали найдорожче – своє життя, захищаючи Україну та рідну громаду. Сьогодні їх імена та світлини увіковічені у меморіальних дошках, які розмістили на стінах освітніх закладів Тисівського, Поляницького, Козаківського ліцеїв, в...

Відкрили меморіальні дошки загиблим Героям

Сьогодні на території Болехівського ліцею №1 «Академічний» відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок військовослужбовцям з Болехова, які загинули захищаючи Україну від російських окупантів та були випускниками цього навчального закладу....

У Болехові відбулося віче «Майдан Гідності та Свободи»

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та Революція Гідності 2013-го. Сьогодні українці на східних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація