В Болехові відбулося віче до Дня Героїв🇺🇦🇺🇦🇺🇦
23 травень, 2024 0 Коментарів 94 Перегляди

В Болехові відбулося віче до Дня Героїв🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Сьогодні, 23 травня, в Україні відзначають День Героїв. Це день пам’яті усіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність України. З нагоди цього дня, у Болехові відбулося урочисте віче «Як голосно стогне від болю земля». 
Щоб вшанувати пам’ять загиблих за волю України, біля пам‘ятного Хреста Героям ОУН-УПА та Алеї пам’яті Героїв Болехівщини зібралися мешканці міста, рідні полеглих Захисників, військовослужбовці, представники влади та священнослужителі. 
Урочисте віче розпочалося виконанням Державного Гімну України.
До присутніх звернувся міський голова Іван Яцинин, наголосивши, що десять довгих років тривають запеклі бойові дії на Сході нашої держави, і вже третій рік жорстокий ворог руйнує усю територію України. «Безжальна війна забирає життя кращих синів і дочок нашої держави… На жаль принесла війна страшну трагедію і для  родин наших земляків. Ми розділяємо біль втрати і разом з вами глибоко сумуємо. Низький уклін кожному Героєві, хто поліг за Україну. Щира подяка матерям загиблих за велику материнську жертву, батькам за синівський подвиг», - зазначив голова громади.
Відтак з промовами звернулися отці-декани Іван Петрів, Василь Дзяйло та отець Дмитро Павлик, згадали всіх загиблих Героїв, які віддали своє життя на вівтар правди та незалежності України.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять українських захисників. На завершення віча міський голова Іван Яцинин та ліцеїсти Болехівського ліцею № 1 «Академічний» поклали квіти до банерів загиблих воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від ворога.
Зворушливо виконали пісні Марта Проців, Роман Стецюк, Владислав Фуркевич, народний аматорський чоловічий колектив «Народні джерела» (кер. Я.Кіцул). 
До глибини душі торкнулися читці Наталія Іваночко та Надія Романюк та ліцеїсти Болехівського ліцею № 1 «Академічний». Дарина та Ірина Кальмуки.
Всіх загиблих бійців, чиї імена назавжди вкарбовані в історію нашого краю і пам’ять про яких житиме від покоління до покоління, згадали поіменно... 
Українці – це нація Героїв. У наших серцях завжди житимуть Герої із Болехівської громади, які віддали свої життя у російсько-українській війні: Артем Кулак, Степан Уханський, Микола Іванів, Богдан Янишин, Іван Прокіпчин, Василь Цибик, Роман Ринзак, Василь Гаїв, Мирон Мицак, Іван Василечко, Андрій Федьків, Петро Гав’як, Андрій Кваснишин, Микола Бомко, Святослав Кондрат, Федір Рим, Іван Дяків, Володимир Кондрат, Володимир Корпан, Степан Корпан (Яцях), Микола Ваків, Дмитро Ляуш, Іван Мандрик, Євген Бодлак, Василь Ткач, Андрій Юзьків.
Вічна пам’ять і слава усім загиблим Героям!
Слава Україні!
Героям Слава!

Пам’ятним заходом у Болехові вшанували борців за волю України всіх часів

23 травня в Україні відзначають День Героїв. Цього дня Україна вшановує усіх, хто в різний час — від Київської Русі до сьогодні — боровся за нашу незалежність. У Болехові вшанували світлу памʼять Героїв нашої держави усіх часів та епох урочистим...

На Співочому полі у Болехові планують відкрити Алею пам’яті загиблим Героям

Дев’ять довгих років точаться запеклі бойові дії на Сході нашої держави, і вже другий рік жорстокий та безжальний ворог руйнує усю територію України. Війна принесла страшну трагедію для 13 родин наших земляків… З метою вшанування пам’яті уродженців...

У Болехові відбулося віче, приурочене Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує тих, хто став символом нескореності українського духу, хто ціною власного життя відстоював наше майбутнє та європейський вибір держави, назавжди змінивши хід історії нашої держави. Саме в ці дні вісім років тому під час...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація