Минає річниця гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам'яті Святослава Кондрата
20 чер, 2024 0 Коментарів 51 Перегляд

Минає річниця гіркої розлуки, вічного жалю і світлої пам'яті Святослава Кондрата

Сьогодні, 20 червня, минає перша річниця з дня загибелі Героя Болехівської громади, захисника України, одного з найкращих її синів — Святослава Кондрата.
У цей день ми вшановуємо пам’ять Героя молитвою та добрим спомином, розділяючи з рідними скорботу та біль втрати. 🙏🙏
Святослав Кондрат був командиром штурмового відділення спецпризначення «Карпатська Січ», яке воювало на передовій Південного фронту. Хлопець відбувся як справжній бойовий командир. Він сміливо йшов попереду на найгарячіші позиції і вів за собою бійців. 

Як і в мирному житті, так і у надскладних, нелюдських умовах він залишався собою – щирим, відкритим, готовим прийняти будь-який виклик, підставити плече, подати руку... Дивлячись смерті в очі, не шкодуючи свого життя, як командир штурмової бригади зробив усе, щоб врятувати побратимів, давши наказ відступити. Не кожен зможе рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни, а Святослав зміг. Бо був переконаний, що командир має іти в бій першим, а  виходити з бою останнім.

Земне життя Святослава завершилося у запеклому бою на Південному фронті, в районі населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області, під час контрнаступу в тилу ворога, де сили були нерівні... 
За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку молодшого сержанта Святослава Кондрата посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

На його честь на фасаді Болехівського ліцею № 1 «Академічний» відкрили меморіальну дошку.

Напередодні роковин смерті Святослава у храмі святої Великомучениці Параскеви молитовно вшанували Героя його рідні, бойові побратими, представники влади, члени громадської організації «Карпатська Січ»,  вчителі та друзі. Отці Дмитро Павлик, Руслан Зозуля, Михайло Дудар відслужили поминальну панахиду. На місці вічного спочинку Святослава відбулося покладання квітів. Пам'ять Захисника України вшанували хвилиною мовчання.

Святослав був прикладом мужності, відданості і любові до своєї країни. Його подвиг надихає нас і сьогодні, нагадуючи про ціну, яку ми платимо за свободу. Його героїзм і самопожертва назавжди залишаться в наших серцях.
У роковини смерті схиляємо голови перед пам`яттю справжнього Героя. Висловлюємо глибокі співчуття родині та близьким Святослава. Нехай спочиває з миром. 

Пам’ятаймо, якою ціною дістається, виборюється воля нашої України. Пам’ятаймо та шануймо всіх наших Героїв.
Світла пам'ять! Низький уклін і вічна слава Герою!🕯🕯
Слава Україні! Героям Слава!🇺🇦🇺🇦

Зеленський нагородив посмертно орденом "За мужність" III ступеня нашого відважного Святослава

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно нагороджено молодшого сержанта Святослава Кондрата. Указ...

Просимо жителів громади гідно зустріти загиблого Героя Володимира Кондрата

Закликаємо мешканців Болехівської громади гідно зустріти Героя Володимира Кондрата, який загинув у бою захищаючи Україну від російського агресора. Траурний кортеж з тілом Героя вирушить з м.Долина сьогодні, 2 серпня 2023 року, о 10.00 годині та...

Близько місяця вважався зниклим безвісти: підтвердилася загибель командира штурмового відділення

Від жалю та болю стискається серце… Невгамовний біль сковує тіло і душу… Ми не хотіли вірити до останнього та сподівалися, що це неправда. Тривалий час наш відважний захисник Святослав Кондрат вважався зниклим безвісти. Але сьогодні, 17 липня, ми...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація