У Болехові відзначили 28-у річницю Конституції України
28 чер, 2024 0 Коментарів 67 Переглядів

У Болехові відзначили 28-у річницю Конституції України

«Вже втретє ми відзначаємо річницю прийняття Основного Закону нашої  держави в умовах воєнного стану. Наша боротьба проти ворога триває. Наші військові мужньо захищають на фронті не лише рідну землю, а й наші права та свободи, визначені Конституцією.
Зараз, під час війни з росіянами, цей документ стає особливим символом єдності, справедливості та свободи для всіх громадян України. Він гарантує нам право на все те, чого нас намагаються позбавити наші вороги.
Сьогодні ми відзначаємо цей день, щоб вшанувати нашу Конституцію і підтвердити наше прагнення жити в мирі, справедливості та процвітанні. Нехай наша Конституція залишається незаперечною основою нашого суспільства, а її принципи будуть непорушними», - зазначили ведучі розпочинаючи урочисте віче.
Урочисте віче з нагоди Дня Конституції України відкрили звучанням Державного Гімну України.
З привітальним словом до присутніх від імені міського голови Івана Яцинина звернувся перший заступник міського голови Василь Юрочко.
«На превеликий жаль, вже третій рік ми боремось за свободу і свою землю заради майбутнього своїх дітей та онуків, за їхнє життя й можливість жити у незалежній державі. Ця боротьба триває щоденно адже ми боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, за демократію. Українці були, є і будуть господарями на своїй землі», - зазначив у своєму перший заступник голови громади. 
Привітали присутніх з 28-ю річницею Конституції України декани Болехівського деканату ПЦУ о.Іван Петрів та Болехівського деканату УГКЦ Василь Дзяйло.
До глибини душі торкнулися словами читці Надія Романюк, Анастасія Мухопад. Василина Олексин, Максим Петрюк та В’ячеслав Попович.
Для присутніх прозвучали пісні у виконанні народного аматорського жіночого ансамблю «Горивіт» (керівник Марія Павлович) та солістки Софії Петрів. Художній номер виконав струнний ансамбль Болехівської мистецької школи (кер.М.Мелень).

У Болехові відбулося віче, приурочене 26-й річниці Конституції України

«Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безсумнівно, відноситься і День Конституції України. 28 червня 1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю...

Урочисто відзначили 25-ту річницю Конституції України

Верховенство права, унітарність та неподільність держави, державна українська мова, визнання найбільшими цінностями людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності і безпеки – це одні з основоположних канонів існування України, які...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Авторизація