У Болехові відбулося віче, приурочене 26-й річниці Конституції України
28 чер, 2022 0 Коментарів 729 Переглядів

У Болехові відбулося віче, приурочене 26-й річниці Конституції України

«Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безсумнівно, відноситься і День Конституції України.

28 червня 1996 року  Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала основою розбудови незалежної демократичної держави, як повноправної учасниці світового співтовариства», - зазначили ведучі урочистого заходу Богданна Матійців та Микола Олексин, розпочинаючи віче.

Урочисте віче з нагоди Дня Конституції України відкрили звучанням Державного Гімну України.
Відтак з вітальним словом з нагоди 26-ї річниці ухвалення Конституції України виступив міський голова Іван Яцинин. Звертаючись до присутніх міський очільник закликав кожного вірити у краще майбутнє нашої держави, у перемогу добра над злом і світла над темрявою,  у те, що війна, розв'язана рашистами, неодмінно закінчиться перемогою! 
«У день національного свята нехай в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою незламну країну, за її Збройні Сили,  її вольовий народ, її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній вільній державі. 
Пам’ятайте, Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу вибороти довгоочікувану перемогу та сучасне європейське суспільство, в якому наші серця завжди будуть наповнені гордістю та любов’ю до країни, яка нас згуртувала, за яку ми нині боремося», - наголосив Іван Васильович.

Учасники зібрання вшанували хвилиною скорботного мовчання світлу пам'ять всіх Героїв, що полягли у боротьбі за громадянські права народу, незалежність,суверенітет і територіальну цілісність України.

Настоятель Собору святих Жінок Мироносиць, отець-декан Болехівського деканату ПЦУ Іван Петрів у своєму зверненні до присутніх закликав шанувати та дотримуватися усіх чинних законів у державі, виконувати свій громадянський обов’язок кожний на своєму місці, а також молитися та вірити у Бога, бо саме Всевишній допоможе побороти ту нечисть, яка топче та плюндрує нашу землю. 

Сотрудник храму Святої Вмч.Параскеви о.Володимир Воробець прочитав молитву за Україну, за наших воїнів і народ наш, які протистоять підступному російському агресору на землі, на морі та в повітрі,  за перемогу правди й справедливий мир.

Для присутніх прозвучали пісні «Йшла до Бога Україна» та «Я горда тим, що українка» у виконанні Софії Петрів. Читець Оксана Івасів зворушливо до сліз прочитала вірш «Ніхто не вірив, що прийде війна». Художні номери виконали дует Софії Риндзак і Анни Яворської (БДЮТ) та народний аматорський жіночий ансамбль «Горицвіт» Народного дому м.Болехова (кер.М.Павлович). Вірші декламували Ярина Олексин та Антон Маланчин. Яскраві танцювальні композиції подарували присутнім колективи «Віночок» (БДЮТ, кер.А.Березан) та «Блискавка» (БДЮТ, кер.В.Чучвич).

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь,...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Авторизація