У Болехові відзначили 33-тю річницю Незалежності України🇺🇦🇺🇦
24 сер, 2024 0 Коментарів 81 Перегляд

У Болехові відзначили 33-тю річницю Незалежності України🇺🇦🇺🇦

Свою незалежність українці відстоювали віками. У 1991 році, прийнявши Акт проголошення Незалежності України, наша нація відновила незалежність української держави. Тоталітарне радянське минуле пішло у небуття. Історичну справедливість було повернуто. 
Але у 2014-му році терористичний режим знову пішов у атаку на Україну. Тепер уже у вигляді росії. Кожен із нас став жити з поняттями «фронт», «побратими», «волонтерство», «тил». 
24 лютого 2022-го російська федерація з новою силою кинулася на Україну. А українці – з новою силою вступили у боротьбу з ворогом. Адже від діда-прадіда склалося так, що Незалежність – цінність, вища за життя. Цінність, яку потрібно відстоювати щодня. Незламності та єдності українського народу дивується ввесь світ, а ми пишаємося нашими Героями та безмежно вдячні нашим захисникам та захисницям, які тримають небо над Україною, даючи нам можливість у цей час працювати, вчитися, розвиватися. Сьогодні дякуємо Богові за те, що ми всі є дітьми сильної, непокірної, незалежної Батьківщини. 
У Болехівській територіальній громаді День Незалежності України відзначили урочистостями під промовистою назвою «Нехай святиться у віках, в борні здобута Незалежність». Захід до 33-го дня народження держави відлунав на площі Івана Франка. Участь у святкових урочистостях взяли працівники та керівники управлінь, відділів виконавчого комітету, установ, організацій міста, громадськість краю.
Композицією «Слава Україні» та віршованими рядками захід розпочали  ведучі Марія Бобик і Денис Лісецький, дівчина-Україна та пластуни національної скаутської організації «Пласт» Болехівської станиці. Відкрили урочистості спільним виконанням Державного Гімну, який піднесено та гордо прозвучав на славу України-неньки!
Далі присутні мали можливість помилуватися композицією "За Україну", яку виконав танцювальний колектив "Блискавка" Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник  Віта Чучвич).
Із нагоди 33-ї річниці незалежності України громаду привітав міський голова Іван Яцинин. «Наша незалежність оплачена дорогою ціною – великою кількістю життів тих, хто боровся за ідею вільної України зі зброєю у руках. Вона і сьогодні оплачується життями наших захисників і захисниць, які зупинили навалу окупанта і крок за кроком витісняють агресора з землі, даної їм Богом. Воюють самовіддано, доблесно. Бо чітко розуміють: боряться навіть не за той чи інший населений пункт, не за ту чи іншу територію – боряться за життя цілої нації незламних. Я дякую нашим захисницям та захисникам за оборону нашої держави від російського терориста. Нехай їх оберігає Господь!  Слава Україні і слава нашим незламним Героям!» - наголосив Іван Васильович. 
За самовіддану працю, активну громадську позицію, надання безкорисливої допомоги Збройним Силам України, територіальним силам оборони  та з нагоди Дня Незалежності України міський голова нагородив грамотами виконавчого комітету  Болехівської міської ради, волонтерів та активістів громади, серед яких: Ігор Бунчак, Роман Бунчак, Василь Василишин, Назар Галів,  Євген Глинський, Олег Дьякунович, Володимир Луговий,  Леся Миленька,  Олександр Пічкур, Андрій Пуняк, Назар Юзьків, Гончарук Олександр Харитонович.
За підсумками складання національного мультипредметного тесту у 2024 році грамотою виконавчого комітету Болехівської міської ради також були нагороджені випускники 11-х класів, які отримали від 190 до 200 балів, а саме: Анастасія Ценейко, здобувачка освіти Болехівської ліцею № 1 «Академічний», Аліна Гошовська, здобувачка освіти Болехівської ліцею № 2 «Науковий», Марія-Тереза Димид, здобувачка освіти Болехівської ліцею № 2 «Науковий».
Слова вітання з нагоди свята звучали від митрофорного протоієрея Болехівського деканату ПЦУ, настоятеля Собору Святих Жінок Мироносиць отця Івана Петріва та митрофорного протоієрея Болехівського деканату УГКЦ отця Василя Дзяйла. Вони побажали всім присутнім віри в нашу перемогу, подякували нашим захисникам за щоденний захист. 
Разом присутні на заході вшанували захисників, які поклали своє життя за нашу незалежність, свободу та щасливе майбутнє, хвилиною мовчання. 
Зворушливо, по-дитячому, але так впевнено виконали художній номер «Маленькі долоньки» наймолодші учасники заходу - вихованці закладу дошкільної освіти «Зірочка». Гучними оплесками супроводжували глядачі виступ дітвори.
Патріотичними піснями вітали присутніх солісти Тетяна Гірна, Оксана Чикаловська, Софія Петрів, Сергій Половинко, народний аматорський ансамбль "Родина, народний аматорський жіночий ансамбль "Горицвіт", народний аматорський чоловічий ансамбль "Народні Джерела", ансамбль скрипалів мистецької школи м.Болехова.
Проникливо до сліз та емоційно прозвучати твори, присвячені Україні, у виконанні читців Анастасії Мухопад та Надії Романюк.
Під час урочистостей маленькі болехівчани продавали свої власні вироби та таким чином збирали кошти на підтримку ЗСУ. Радіє серце, що підростає гідне покоління молодих українців, яким відбудовувати нашу рідну державу після Перемоги!❤❤
Завершився урочистий захід, присвячений Дню народження держави,  піснею "Непереможна Україно"у виконанні Марти Проців. 🇺🇦🇺🇦

Герої російсько-української війни - славні сини Болехівської землі

23 травня, у День Героїв України, у Болехові вшанували світлу памʼять Героїв Болехівщини та всіх, хто віддав найдорожче – власне життя у боротьбі за незалежність нашої держави. Цього дня у місті під час урочистого віче відкрили Алею пам’яті Героїв,...

Відбулося засідання робочої групи з питань вшанування загиблих у російсько-українській війні

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть. Національна пам'ять українців зберігає спомини про подвиги та жертовність наших пращурів на цьому важкому шляху. Від 2014 року уособленням захисників України стали Герої Небесної...

У Болехові відзначили 101-річницю проголошення ЗУНР

Сьогодні, 1 листопада 2019 року, в музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія з нагоди 101-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки відбувся святковий захід «Яскравий приклад світлого горіння – торує шлях для інших поколінь». Участь...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

І знову перемоги!

І знову перемоги!

02 травень, 2024 0

Авторизація