Минає рік, як війна обірвала життя нашого захисника Миколи Ваківа
22 вер, 2024 0 Коментарів 56 Переглядів

Минає рік, як війна обірвала життя нашого захисника Миколи Ваківа

Сьогодні, 22 вересня 2024 року, минає рік, як  у районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, у нерівному бою з ворогом, під час мінометного обстрілу ПВ «Клен», загинув наш військовослужбовець з Болехова Микола Ваків.

Перебуваючи на вогневій позиції чоловік мужньо та героїчно відбивав штурм ворога. Незважаючи на переважну чисельність противника та застосування техніки, прикривав своїм вогнем побратимів. У тому бою Микола отримав поранення, несумісні з життям. Боєць помер під час евакуації. 
У Героя залишилися мама Надія, тато Василь, брат Василь, сестра Віра.

Цей рік був важким для родини, для Болехівщини та для всієї України, але ми не здаємося і боремося за нашу Перемогу.

Ваків Микола Васильович народився 17 грудня 1973 року в селі Велика Тур'я Долинської громади.
Після закінчення 9-го класу навчався у Войнилівському училищі на тракториста-машиніста. З 1992 до 1994 року служив у Внутрішніх військах України. Після служби їздив працювати на сезонні роботи.

Одружився у Болехові, де і проживав до травня 2022 року. Дружина померла у 2018 році.

9 травня 2022 року був призваний на військову службу 1-им відділом Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м.Долина. Був молодшим інспектором прикордонної служби 2-ї категорії - кухарем відділення забезпечення першого відділу прикордонної служби, прикордонної комендатури швидкого реагування 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України.

На схід держави був направлений на три місяці, проте не дожив до ротації два тижні. Похований у селі Велика Тур’я Долинської громади.
Указом Президента України Володимира Зеленського від 30.12.2023 №870/2023 «Про відзначення державними нагородами України»  посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.🎖🎖

Війна приносить багато страждань, забирає найкращих. Втім, у спогадах рідних та друзів Микола назавжди залишиться життєрадісним, впевненим, відважним та сміливим.

У річницю загибелі нашого земляка вшануйте Його  пам'ять хвилиною мовчання, молитвою зверніться до Бога, щоб оселив Його душу в місці вічному, місці квітучому, там, де праведні спочивають. Підтримайте згорьовану родину в годину смутку та туги.

Ми пам’ятаємо кожного, хто поклав своє життя заради вільної України, ми вдячні кожному, хто щоденно наближає нас до перемоги! 
Світла пам’ять та вічний спокій!🙏🕯
Слава Захисникам України!🇺🇦🇺🇦

Посмертно орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено жителя Болехова Миколу Ваківа

Відповідний указ №870/2023 «Про відзначення державними нагородами України» Президент України Володимир Зеленський підписав 30 грудня 2023 року. Молодший сержант Микола Ваків посмертно удостоєний орденом “За мужність” ІІІ ступеня за особисту мужність...

27 вересня - День жалоби у Болехівській територіальній громаді

У зв’язку із загибеллю під час виконання бойового завдання із захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України у війні росії проти України уродженця с. Велика Тур’я, жителя Болехівської територіальної громади Ваківа Миколи...

Війна забрала життя уродженця Долинщини, мешканця Болехівської громади Ваківа Миколи Васильовича

На жаль, знову трагічна звістка з фронту надійшла до Болехівської та Долинської територіальних громад. У бою з підступним ворогом за Батьківщину віддав своє життя уродженець с. Велика Тур’я Ваків Микола Васильович, який певний час проживав у місті...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація