Про додаткові обмежувальні заходи  на період карантину на території Болехівської міської ради
19 бер, 2020 0 Коментарів 1 956 Переглядів

Про додаткові обмежувальні заходи на період карантину на території Болехівської міської ради

Через темпи розповсюдження захворювання коронавірусної інфекції Всесвітня організація охорони здоров'я вже оголосила пандемію, а країни Європи одна за одною вводять обмежувальні заходи. Рішенням Кабміну з 12 березня вперше в історії у всій Україні ввели карантин. Обмежувальні заходи вводяться і на території Болехівщини. 
Вчора, 18 березня відбулося спільне позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та тимчасової міської протиепідемічної комісії.   Відповідно до рішення комісії були   прийняті додаткові невідкладнідії щодо забезпечення обмежувальних заходів на запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Болехівської міської ради. Відповідно до рішення комісії на період з 18 березня по 03 квітня 2020 року заборонити:
-проведення всіх масових заходів ( релігійних, культурних, розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших), у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування та органів державної влади;
- роботу суб’єктів господарювання усіх форм власності, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе, їдалень закусочних, піцерій, кулінарій, кіосків, нічних клубів), розважальних закладів, закладів сфери побутових послуг, фітнес –клубів, зоомагазинів, магазинів непродовольчої групи товарів, окрім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності). Дозволити застосування адресної доставки замовлень (онлайн замовлень чи телефоном) за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;
- з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутріобласному і міжобласному сполученні ( крім перевезення легковими автомобілями);
-перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі;
-надання планової соматологічної допомоги в усіх стоматологічних закладах різної форми власності, окрім медичної допомоги.
Окрім цього фізичним особам –підприємцям, що надають послуги таксі, проводити дезінфекційні заходи у транспортних засобах, дотримуватись дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни. Рекомендувати підприємствам, установам та організація незалежно від форми власності на період карантинних заходів забезпечити організацію позмінної роботи працівників. прийом документів забезпечити дистанційно, а саме поштою чи через електронні сервіси на офіційних сайтах. Внести зміни до графіку  та режиму роботи, а також забезпечити оплату праці відповідно до Кодексів про працю України. Забезпечити негайне скерування додому для самоізоляції та звернення до сімейного лікаря працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань. Постійно проводити регулярне провітрювання службових, виробничих приміщень та здійснювати дезінфекційні заходи (вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів).
Жителя Болехівської міської ради, які повернулися з-за кордону, дотримуватися самоізоляції, терміном не менше 14 днів та рекомендацій визначених Постановою Державного санітарного лікаря України  від 15 березня 2020 року №1. 
Нагадуємо, що обмежувальні заходи на Болехівщині вже були введені  рішенням позачергове спільне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та тимчасової міської протиепідемічної комісії від 16 березня 2020 року. Відповідно до рішення комісії, з 17 березня до 3 квітня (на період карантину) зобов’язано суб’єктів господарювання незалежно від форми власності тимчасово призупинити роботу об’єктів загального користування, розташованих на території Болехівської міської ради,  а саме:
- закладів громадського харчування (ресторанів, барів, кафе, їдалень, закусочних, піцерій, кулінарій, кіосків, нічних клубів);
- розважальних закладів;
- закладів сфери побутових послуг; 
- фітнес-клубів;
- ринків;
- магазинів непродовольчої групи товарів.
При цьому дозволено з обмеженою кількістю людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні, роботу магазинів продовольчої групи товарів, супермаркетів, магазинів побутової хімії, аптек, банків, поштових відділень, АЗС та магазинів ритуальних послуг.
Крім цього,  зобов’язано начальників управлінь та відділів міськвиконкому, керівників установ, підприємств та організацій усіх форм власності на території Болехівської міської ради, відповідно до своїх повноважень тимчасово обмежити фізичний прийом громадян у підпорядкованих установах, прийом документів забезпечити дистанційно (поштою або через електронні сервіси на офіційних сайтах).
На підставі спільного рішення комісій обмежать роботу працівників управлінь та відділів міськвиконкому, установ, підприємств та організацій усіх форм власності, відповідні зміни  будуть внесені до графіків та режимів їхньої роботи.
На період карантину максимально обмежується проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян.
Враховуючи ситуацію, яка склалася, просимо усіх мешканців Болехівщини мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Утримайтесь від відвідувань місць масового скупчення людей, ретельно дотримуйтесь правил гігієни та не розповсюджуйте паніку.
Ми ще маємо можливість, перейнявши успішний досвід  інших країн, не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Пам’ятайте, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Шануйте себе та будьте здорові!

На Болехівщині вводять обмеження на роботу більшості закладів на період карантину

У зв’язку з поширенням у світі коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні запроваджують заходи щодо попередження розповсюдження нового інфекційного захворювання. У закладах освіти краю карантин введено з 12 березня 2020 року терміном на три тижні....

У освітніх закладах Болехівщини оголошено карантин на три тижні

З метою мінімізацїі проникнення і розповсюдження вірусу COVID-19 в країні, відповідно до рішень Уряду, регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і тимчасової обласної протиепідемічної комісії, Болехівської...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація