Село Міжріччя Болехівської територіальної громади відзначило 650 років
26 лип, 2021 0 Коментарів 1 453 Перегляди

Село Міжріччя Болехівської територіальної громади відзначило 650 років

День села – особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Кожне село має свою історію, свою дату заснування, яку відзначають.
Цієї неділі, 25 липня 2021 року, 650-у річницю з дня першої письмової згадки відзначили у селі Міжріччі Болехівської територіальної громади. Колись село називалося Чолгани, назва його походила від імен двох братів Чол і Ган. 
?Святкування розпочалося з молитви за село та святкових літургій у храмах села. Впродовж дня було організовано розважальні заходи для дітей: гірка-батут, веломобілі, солодка вата та ?попкорн, різноманітні сувеніри та повітряні кульки. Для молоді та усіх бажаючих - спортивні змагання, урочистості та святкова концертна програма.
⚽️З нагоди Дня села відбулися змагання із міні-футболу Ю-12, міні-футболу серед дорослих, волейболу та штовхання гирі. Участь у змаганнях взяли команди сіл Міжріччя Болехівської територіальної громади, Станківців та Кальни Витвицької територіальної громади та міста Болехова.
?Чимало гостей приїхали привітати громаду Міжріччя з ювілейною річницею з дня заснування села. На шкільному подвір’ї зустрічали їх з короваєм та медом на вишитих рушниках. 
Зі словами привітань до усіх присутніх звернувся голова Болехівської територіальної громади Іван Яцинин, який у своїй промові відмітив велику значимість святкування Дня села і що таке свято єднає всіх жителів села та навколишніх сіл нашої об’єднаної територіальної  громади, яких пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Побажав усім присутнім міцного здоров’я, добробуту, родинного затишку, радості та миру. 
Відтак міський голова Іван Яцинин вручив Грамоти виконавчого комітету Болехівської міської ради за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу та з нагоди відзначення 650 річниці Дня села Міжріччя учасникам бойових дій АТО.
Щирі слова привітань лунали від настоятелів храмів Рівноапостольного князя Володимира ПЦУ отця Ярослава Кирика та Святого Архистратига Михаїла УГКЦ отця Володимира Савчина. 
Староста Міжрічанського старостинського округу Лілія Герило привітала жителів Міжріччя з Днем села та відзначила, що без жителів, їх щоденної праці, прагнення до розвитку та любові до рідної землі неможливе існування села. ?Вручила подарунки за утвердження сімейних цінностей подружжю Кирикам Степанові Гнатовичу та Марії Степанівні, які разом прожили 61 рік. Привітала найстарших жителів села Соловій Анастасію Дмитрівну, 1929 року народження та Чекаловського Степана Івановича, 1927 року народження, а також наймолодших жителів села Лапківа Матвія Михайловича і Гринчишин Злату Михайлівну. 
?Концертна програма була цікавою та насиченою. Музичні вітання та чудові пісні лунали від народного аматорського колективу «Народні джерела» Народного дому міста Болехова (кер. Ярослав Кіцул), народного аматорського колективу «Горицвіт» Народного дому міста Болехова (кер. Марія Павлович), народного аматорського колективу народної пісні «Родина» Народного дому міста Болехова (кер. Михайло Стецюк), дитячого церковного хору «Промінь любові», Софії Герило, Аліни Герило, Тетяни Шопоняк, Юлії Мороз, Ганни Прокіпчин, Анатолія Ткача, Миколи Чикаловського, Миколи Мельника, Яни Стефанів. 
?Гарний настрій всім присутнім створювали гуморески від дипломанта відкритого фестивалю-конкурсу гумору і сатири «Весела копичка» Ярослава Кіцула.
?Танцювальні номери подарували вихованці Болехівської дитячої школи мистецтв, керівник Оксана Сеник та учні Міжрічанської ЗОШ. 
У ході концертної програми учасники спортивних змагань з нагоди Дня села отримали заслужені нагороди. 
Після завершення святкового концерту до Дня села ведучі свята Софія Герило та Аліна Герило оголосили всім про приємний сюрприз - міський  голова Іван Яцинин запросив у Міжріччя українського співака, переможця міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів, виконавця класичної та популярної музики, учасника та переможця телепроектів на каналі 1+1: «Голос країни» (1 сезон) та «Битва хорів», а також володаря Першої премії вокалістів у Лондоні при патронаті королівського дому в 2013 році заслуженого артиста України – Ростислава Кушину! Гучними оплесками глядачі зустрічали кожну пісню співака. Захід продовжувався до пізнього вечора з піснями та танцями в супроводі артиста, який своїми піснями заохочував танцювати і дорослих, і малих. Завершилось свято дискотекою з діджеєм Юрком.

СЕЛО МОЄ - ДУШІ МОЄЇ СВЯТО. Тисову - 557 років!

Поміж високих гір, у вузькій долині, на берегах швидкоплинної гірської річки Сукіль розкинулось мальовниче село Тисів. Як і кожне давнє село, воно овіяне таємничими легендами і ніхто достеменно не може сказати, коли воно було засноване і звідки...

До уваги платників податків! Введені в дію нові рахунки для зарахування до відповідних бюджетів

Нагадуємо, що з 01 січня 2021 року введені в дію нові дохідні рахунки для зарахування до відповідних бюджетів податків та платежів за усіма кодами класифікації доходів. Платники податків міста Болехова, сіл Козаківка, Сукіль, Бубнище, Буковець,...

У Болехові відсвяткували 648 років з дня заснування міста

Святкування визначних дат об’єднує громаду, дає кожному відчуття своєї належності до великого українського народу. Саме в такі дні ми згадуємо, що ми нащадки славних козаків, що в наших жилах тече не кров, а воля й свобода. А отже є у нас надія на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація