У Болехові відбулося віче до Дня захисників і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА та Дня Українського козацтва
13 жов, 2021 0 Коментарів 1 135 Переглядів

У Болехові відбулося віче до Дня захисників і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА та Дня Українського козацтва

14 жовтня, у величне храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначаємо День захисників і захисниць України, 79-у річницю створення Української Повстанської Армії та День Українського козацтва.

Сьогодні, у переддень свята, у Болехові відбулося урочисте віче «Понад усе вони любили  свій серцю милий, рідний край!» за участю керівництва міста, працівників управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій міста, учасників війни на сході, представників Братства ОУН-УПА, громадськості міста.

Розпочався патріотичний захід звучанням Державного Гімну України. Відтак зі словами-вітаннями до українських захисників звернулися міський голова Іван Яцинин, отець-декан Собору Святих Жінок Мироносиць ПЦУ Іван Петрів, учасник бойових дій АТО (ООС) Олег Форович.
Квіти шани і вдячності від громади міста до пам’ятного знаку Хреста Героям ОУН-УПА поклав міський голова Іван Яцинин та заступниця міського голови Ілона Калитин. 

За проявлену відвагу, мужність та патріотизм у боротьбі за вільну та незалежну Україну під час проведення антитерористичної операції, вірність військовій присязі та з нагоди свят очільник громади нагородив грамотами виконавчого комітету учасників бойових дій АТО (ООС): Василишина Володимира Йосиповича, Глинського Василя Андрійовича, Городнього Андрія Михайловича, Долішнього Василя Івановича, Іваніва Юрія Михайловича, Кондрата Святослава Павловича, Левковича Василя Михайловича, Маланюка Дмитра Івановича, Опиханого Михайла Ігоровича, Петріва Михайла Олеговича, Пукаса Богдана Федоровича, Савчука Володимира Степановича, Цюка Сергія Мар’яновича, Шліхутку Назарія Зіновійовича.

Отець Володимир Воробець у супроводі духовного співу церковного хору відправив заупокійну панахиду. Уся спільнота, яка зібралася на віче, молилася за захисників України: і тих, які вже стали небесними ангелами, і тих, які є серед нас, і тих, які сьогодні мужньо захищають Україну від московського окупанта на сході країни. У знак пам’яті про тих героїв, кого не відспівали, не оплакали, не провели, не поминали присутні запалили лампадки.

Літературно-мистецькими композиціями привітали борців за волю України народний аматорський колектив «Народні джерела» (керівник Ярослав Кіцул) та солістка Софія Петрів.

Від імені міського голови Івана Яцинина вчора ветеранів ОУН-УПА з прийдешніми святами привітала заступниця міського голови Ілона Калитин. Вона спільно з працівниками управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому відвідала оселі ветеранів, подякувала за мирне небо і відвойовану землю, за мужність і героїзм, виявлені ними у роки війни -  тоді ще зовсім молодими юнаками і дівчатами, побажала ветеранам  міцного здоров’я та вручила від міської ради пакети з продуктовими наборами.

Пам’ятаємо… Шануємо… Вклоняємося… У Болехові відзначили День Героїв України

23 травня в Україні відзначають День Героїв - день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, свято величі духу українських вояків. У Болехові борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків...

День Гідності та Свободи в місті Болехові

21 листопада 2019 року з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи на центральній площі міста, біля пам’ятника Іванові Франку, відбулося тематичне віче «Моя Україно, не згасне ніколи твоєї Свободи вогонь». Сьогодні прийшли пригадати ті часи та...

У Болехові відсвяткували День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю

14 жовтня в День святкування Покрови Пресвятої Богородиці в м.Болехові на Співочому полі відзначали День захисника України, День Українського козацтва та 77-у річницю створення УПА. З нагоди цього свята біля пам’ятного Хреста Героям ОУН-УПА...

0 Коментарів

Авторизація