Сесія Болехівської міської ради знову не відбулася: всеукраїнська Ініціатива «Сади Перемоги» на Болехівщині не буде реалізована!
04 травень, 2022 0 Коментарів 1 423 Перегляди

Сесія Болехівської міської ради знову не відбулася: всеукраїнська Ініціатива «Сади Перемоги» на Болехівщині не буде реалізована!

Вкотре сесія Болехівської міської ради не відбулася через неявку депутатів. У результаті черговий раз не ухвалені важливі для усієї громади рішення: не затверджено міські програми, не виділено земельні ділянки підприємцям та фермерським господарствам для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. На жаль, наша громада не зможе долучитися до всеукраїнської Ініціативи «Сади Перемоги», не зможе використати землю для вирощування сільськогосподарських культур. Посівної  кампанії на Болехівщині не буде, бо втрачено такий дорогоцінний час! Під загрозою продовольча безпека як нашого регіону, так і всієї країни! 

На цьому сьогодні наголосив міський голова Іван Яцинин у залі Народного дому м.Болехова, де мала відбутися позачергова 19 сесія Болехівської міської ради. Але для роботи у засіданні зареєструвалися лише 10 депутатів (Руслана Барабаш, Ігор Герецький, Мар’яна Гошовська, Валерій Гутак, Богдан Мельник, Микола Піх, Олег Рожнятовський, Ольга Соболь, Віктор Яцків,  Василь Яцинин). Депутати Богдан Качур, Марія Гасяк та Руслана Петрюк були присутні, але черговий раз не зареєструвалися. Сесія міської ради була б повноважною, якби зареєструвалося 14 депутатів.

«Ми вимушені звертатися до відповідних служб та органів для вжиття заходів до депутатів, які не виконують свої зобов’язання перед громадою. Так більше продовжуватися не може, це неповага не тільки до мене та колег-депутатів,  а до всієї громади і нехтування депутатськими обов’язками, - прокоментував міський голова. - У воєнний час невиконання урядових програм чи ініціатив – це серйозні загрози. Тож ще раз закликаю депутатів міськради облишити політичні ігри, оскільки через них страждають наші жителі. Важливо повернутись до конструктивної роботи та ухвалення необхідних рішень», – резюмував Іван Васильович.

Треба додати, що не ухвалені рішення про надання в оренду земельних ділянок виробникам сільськогосподарської продукції, які   мають бажання обробляти незадіяні землі, - це недоотримання міським бюджетом близько 500.00 тис. гривень орендної плати. 

Міський голова Іван Яцинин та народний депутат Олександр Матусевич відвідали заклади освіти

Сьогодні, 10 лютого 2022 року, в рамках робочої поїздки народного депутата України на Болехівщину, Олександр Матусевич спільно з міським головою Іваном Яцинином відвідали заклад дошкільної освіти "Пролісок" в с.Тисові, де обговорили перспективи...

У Болехові проводять поточний ремонт доріг комунальної власності

Сьогодні у місті розпочали поточний ремонт дорожнього покриття на вулиці 24 Серпня. Відтак при сприятливих погодних умовах відремонтують дороги на вулицях Котляревського та Лисовицькій. Поточний ремонт доріг комунальної власності проведуть за кошти...

Новообрані міський голова Іван Яцинин та депутати Болехівської міської ради склали присягу під час

Сьогодні, 26 листопада, у Народному домі міста Болехова, відповідно до постанови Болехівської міської виборчої комісії «Про скликання першої сесії Болехівської міської ради» від 23 листопада 2020 року № 37, відбулася перша сесія Болехівської міської...

0 Коментарів

Авторизація