У Болехові відзначили День міста
30 вер, 2022 0 Коментарів 999 Переглядів

У Болехові відзначили День міста

День міста в Болехові відзначають в першу неділю жовтня. Цьогоріч йому виповнилось 651!  Багато років поспіль у цей день у місті було дуже людно і весело. Атмосфера Дня міста збирала жителів, друзів та гостей на святкову ходу, фестиваль, концерт. 

Цього року, в умовах воєнного стану, цей день не святкували гучно і яскраво. Але урочисто відзначили містян, які працювали і працюють на благо Болехова та його мешканців, розвиваючи і роблячи місто унікальним. 

Святковий концерт, приурочений Дню міста, та нагородження відбулися у залі Народного дому міста Болехова сьогодні,  30 вересня.
Розпочався захід із вшанування хвилиною мовчання пам’яті всіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.  

Привітав болехівчан з нагоди свята міський голова Іван Яцинин: «Наше чудове місто має цікаву історію і, впевнений, матиме прекрасне щасливе майбутнє та надалі розвиватиметься завдяки її мешканцям. Війна згуртувала жителів міста і цілої громади навколо єдиної мети – Перемоги у війні з окупантом. Я дякую кожному з вас за вашу небайдужість, посильну допомогу, стійкість та витримку. Я дякую нашим захисникам за наш відносний спокій у тилу і низько схиляю голову перед загиблими…У цей день усім нам бажаю Перемоги та Мирного неба, непохитної віри у Збройні Сили України і всіх, хто мужньо боронить нашу землю».

Відтак зал вітав оплесками нагороджених відзнаками активістів волонтерського руху та небайдужих містян, педагогічних працівників, випускників, які набрали високий бал під час мультипредметного тесту в 2022 році.

Слова вітань на адресу всіх, для кого місто Болехів є найріднішим на найулюбленішим, звучали від отця-декана Болехівського деканату ПЦУ о.Івана Петріва та отця-декана Болехівського деканату УГКЦ Дмитра Павлика. Вони побажали місту розквіту і процвітання, а кожному із присутніх благополуччя і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках, миру та спокою у душі і серці та Перемоги кожному з нас.

Присутні на заході мали можливість насолодитися співом, танцями та віртуозною інструментальною грою у виконанні мистецьких колективів Болехівщини. 


Нагадаємо,  у музеї історії міста Болехова з 30.09 до 07.10 триватиме фотовиставка учнів Будинку дитячої та юнацької творчості «місто, в якому я живу». 1 жовтня у Болехівському ліцеї № 1 «Академічний» відбудеться Кубок з волейболу серед дівчат U-17, присвячений Дню міста. Запрошуємо відвідати фотовиставку та спортивний захід.  

Урочисто підняли Державний Прапор України

Сьогодні, 23 серпня 2022 року, у Болехівській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України. Під музичний супровід Гімну України міський голова Іван Яцинин підняв синьо-жовтий стяг – національну...

У БОЛЕХОВІ ВІДЗНАЧИЛИ НОВЕ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО — ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

28 липня цього року Україна вперше відзначає День Української Державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років. Свято встановлено Указом Президента Володимира Зеленського...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація