«Прозорість та підзвітність» - в полі зору громадськості
29 гру, 2023 0 Коментарів 143 Перегляди

«Прозорість та підзвітність» - в полі зору громадськості

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося тематичне засідання «круглого столу» на тему «Використання фінансового ресурсу – в полі зору громадськості», в ході якого розглянули аналітичні питання щодо тендерних закупівель в області, шляхи протидії ризикам фінансової дестабілізації, а також роботу громадськості та влади щодо раціонального використання бюджетних коштів в умовах війни.

У заході взяли участь представники обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», Національної спілки журналістів України, фахівці структурних підрозділів обласної державної (військової) адміністрації та управління Західного офісу Держаудитслужби в області.
Розпочинаючи тематичне засідання, Вадим Созоник наголошував, що першочергово кошти мають бути спрямовані на забезпечення потреб Сил оборони України, будівництва фортифікаційних споруд, утримання належного стану укриттів та створення регіональних резервів. Усі тендери зараз опрацьовуються робочою групою «Прозорість і підзвітність» на предмет їх доцільності в умовах воєнного стану.

Представник Управління Західного офісу Держаудитслужби в області розповів про питання аналітичної роботи щодо використання коштів у прикарпатських громадах, практичні аспекти здійснення закупівель за бюджетні кошти, наголошуючи, що кожна витрата на місцях має бути зрозумілою жителям і схвалена робочою комісією «Прозорість та підзвітність», а бюджетні кошти мають бути максимально скеровані на потреби Збройних сил України.

Зауважувалося, що на Івано-Франківщині до роботи групи «Прозорість та підзвітність», перевірок використання бюджетних коштів залучатимуть представників громадськості. Натомість представники громадських організацій розповіли про свої пропозиції щодо пріоритетних напрямків робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Додамо, що громадськість краю може також долучитися до роботи групи через Google форму (за посиланням http://surl.li/nrpgw ), вказавши посилання на недоцільну у воєнний час закупівлю.

Робоча група “Прозорість і Підзвітність” продовжує вивчати і аналізувати тендерні закупівлі громад Прикарпаття
Інші новини гру. 2023

Робоча група “Прозорість і Підзвітність” продовжує вивчати і аналізувати тендерні закупівлі громад

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». За словами Вадима Созоника, завдяки роботі групи «Прозорість та...

Прозорість і підзвітність  - в дії
Інші новини жов. 2023

Прозорість і підзвітність - в дії

Сьогодні громади, регіони, вся Україна має спільну мету, тож маємо бути єдиними та послідовними у питаннях протидії корупції та дезінформації. Не припустимі жодні подвійні стандарти та толерування зловживань ресурсами платників податків чи службовим...

Хід призову на строкову військову службу обговорили під час наради в ОДА
Інші новини травень. 2021

Хід призову на строкову військову службу обговорили під час наради в ОДА

Сьогодні, 26 травня, керівник апарату обласної державної адміністрації, голова обласної призовної комісії Віталій Соловей провів нараду з питань весняного призову на строкову військову службу в Збройні Сили України та інші військові формування....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація