20 березня відзначають День здоровʼя ротової порожнини
20 бер, 2024 0 Коментарів 65 Переглядів

20 березня відзначають День здоровʼя ротової порожнини

Здоров'я наших зубів і ясен важливо не тільки для красивої усмішки, але для загального стану організму. Адже бактерії, які викликають карієс та запалення ясен, можуть призвести до більш серйозних проблем зі здоров’ям, як-от захворювання серцево-судинної системи, респіраторні хвороби, ревматоїдний артрит, діабет.

Ось кілька порад, як зберегти ваші зуби та ясна здоровими:
🪥 Дотримуйтеся правил гігієни: Чистіть зуби двічі на день, та обирайте зубну пасту із фтором. Це – головне джерело фтору, необхідного для захисту емалі від карієсу. Не забувайте про зубну нитку та полоскання після їжі. Змінюйте зубну щітку раз на 3-4 місяці, або частіше якщо щетина зношена, а також щоразу після професійного чищення зубів. 

🦷 Регулярно відвідуйте стоматолога. Оптимально – що пів року. Це допоможе виявити проблеми на ранніх стадіях та уникнути серйозних ускладнень.
🚬 Дотримуйтеся здорового способу життя. Відмовтеся від шкідливих звичок, таких як куріння та вживання алкоголю, обмежте споживання солодощів та солодких напоїв.
🥕Харчуйтесь збалансовано. Додайте до свого раціону більше овочів і фруктів, пийте більше води. 
🛴 Не забувайте про захист. Використовуйте засоби захисту зубів (капи) під час спорту або активного відпочинку, як-от катання на велосипеді, мопеді, мотоциклі. Не відкривайте зубами банки чи упаковки та не розкушуйте ними шкарлупу горіхів.
Намагайтеся дотримуватися цих простих правил. Навіть якщо це не гарантує 100% захисту від карієсу, це значно зменшить ризик серйозних захворювань ясен і втрати зубів.






Якщо у воді ешеріхія колі
Інші новини травень. 2023

Якщо у воді ешеріхія колі

E. coli (Ешеріхія колі) - це небезпечна бактерія, яка може призвести до серйозних захворювань людини. E. coli є частиною великої групи бактерій, що називаються бактеріями, що утворюють коліформу. Коліформні бактерії знаходяться в кишечнику тварин,...

Ризики інфекційних захворювань: як проявляються і як захиститися?
Інші новини гру. 2022

Ризики інфекційних захворювань: як проявляються і як захиститися?

Багато організмів живуть у наших тілах і на них. Зазвичай, вони нешкідливі чи навіть корисні. Але за певних умов можуть спричинити захворювання. З початком війни в Україні зросли ризики інфекційних захворювань. Їх спричиняють бактерії, віруси,...

9 лютого - Міжнародний День стоматолога
Інші новини лют. 2021

9 лютого - Міжнародний День стоматолога

9 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний День стоматолога. Незважаючи на те, що стоматологія є однією з найдавніших галузей медицини, день стоматолога є порівняно молодим професійним святом. На початку XVIII століття П'єр Фошар заснував...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація