Охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання у разі вимкнення електроенергії
18 лип, 2024 0 Коментарів 64 Перегляди

Охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання у разі вимкнення електроенергії

Ось поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання

Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче.

Підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.
Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.

Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.

Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.

Бережіть себе

Як зберегти їжу безпечною до вживання у разі вимкнення електроенергії
Інші новини жов. 2022

Як зберегти їжу безпечною до вживання у разі вимкнення електроенергії

Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче. Підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу...

Що робити у випадку радіаційної аварії
Інші новини сер. 2022

Що робити у випадку радіаційної аварії

Якщо у вашій місцевості трапиться радіаційна надзвичайна ситуація, вам необхідно залишатися в приміщенні або негайно зайти до нього, якщо ви перебуваєте на вулиці. Це найбезпечніша дія, яку ви можете зробити. Зайдіть в укриття, підвал або всередину...

Як запобігти харчовим отруєнням під час святкування Різдва Христового
Інші новини січ. 2022

Як запобігти харчовим отруєнням під час святкування Різдва Христового

В Україні та на Прикарпатті триває цикл довгоочікуваних Різдвяних свят. На свята ми готуємо велику кількість різноманітних страв, і, безперечно, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, особливо серед дітей. Тому,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація