Рекомендації громадянам України, які планують здійснити туристичні подорожі за кордон
13 бер, 2020 0 Коментарів 517 Переглядів

Рекомендації громадянам України, які планують здійснити туристичні подорожі за кордон

У зв’язку з офіційним оголошенням 11 березня Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) пандемії коронавірусу COVID-19 у світі, а також застереженням щодо зростання ближчим часом кількості нових випадків зараження, МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України.
Це стосується, насамперед, КНР, Республіки Корея, Японії, а також традиційних, популярних серед українців туристичних напрямків, зокрема Італійської Республіки, Королівства Іспанія, Французької Республіки, Грецької Республіки, ФРН, Арабської Республіки Єгипет, Об’єднаних Арабських Еміратів, Турецької Республіки, Королівства Таїланд, Держави Ізраїль тощо.
Просимо врахувати, що, станом на сьогодні, низка країн на національному рівні запровадила комплекс жорстких обмежувальних (карантинних) заходів, спрямованих на локалізацію вірусу (Італія, Франція, Німеччина, Ізраїль, США та ін.), які триватимуть до повної стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.
Співвітчизникам, які продовжують перебувати за кордоном у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі «ДРУГ» (http://friend.mfa.gov.ua ), слідкувати за рекомендаціями по ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті МЗС України та веб-ресурсі.
У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України (довідкова інформація – на сайті МЗС України ) або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.
Також необхідно дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та органів охорони здоров’я України (з більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я України за посиланням.

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя
Інші новини лют. 2020

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя

Президент Володимир Зеленський заявив про підписання указу про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Під час відкриття форуму Age of Crimea 2020 Глава держави нагадав, що цього дня,...

День Соборності (день Злуки)
Інші новини січ. 2020

День Соборності (день Злуки)

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Основа державності, якої споконвіку намагалися позбавити цю прекрасну частину земель всі її так звані сусіди прикриваючись «високими» інтересами, час від часу набувала цілком ясні обриси. Так...

Кількість жінок у нашому війську за десять років збільшилась у 15 разів
Інші новини вер. 2019

Кількість жінок у нашому війську за десять років збільшилась у 15 разів

У сучасній Україні Збройні сили доволі тривалий час залишалися традиційно одними з найконсервативніших щодо питання перебування жінок на військовій службі. Військові дії на Сході країни внесли свої корективи. Дівчата не змогли залишатися вдома, коли...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація