Прем’єр-міністр: Уряд бачить необхідність збереження спеціалізованих закладів для дітей з інвалідністю
03 вер, 2020 0 Коментарів 505 Переглядів

Прем’єр-міністр: Уряд бачить необхідність збереження спеціалізованих закладів для дітей з інвалідністю

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, батьки повинні мати вибір: віддавати дітей з інвалідністю в школу з інклюзивним навчанням або в спеціалізовані навчальні заклади.
Про це Прем’єр-міністр зазначив під час чергового засідання Кабінету Міністрів України 2 вересня. За його підсумками Уряд вдосконалив порядок зарахування дітей до закладів інституційного догляду і виховання дітей.
«Це буде зроблено для того, щоб зберегти ті заклади, вихованці яких не можуть отримувати освіту у звичайних школах навіть за умов запровадження інклюзії в середній освіті», — зауважив очільник Уряду.
Денис Шмигаль додав, що Уряд бачить необхідність збереження таких спеціалізованих навчальних закладів: «Вони дадуть змогу батькам вирішувати, чи віддавати дітей з інвалідністю в школу, де є можливість навчатися інклюзивно, чи у спеціалізовані навчальні заклади, де навчання відбувається спеціально для таких дітей з можливістю їх проживання там».
Міністр соціальної політики Марина Лазебна підкреслила, що в Уряду немає мети одномоментно закрити інтернати, натомість пропонується змінити систему направлення дітей в ці заклади.
«Цим рішенням ми пропонуємо відтермінувати нові правила зарахування дітей в інтернатні заклади на чотири місяці, тобто на період першого семестру. Відтак зараховувати дитину на цілодобове перебування до закладів будуть, як і зараз, за наказом керівника відповідного закладу. Також ми спрощуємо порядок зарахування окремих категорій дітей до спеціальних шкіл без розгляду цього питання на комісіях з питань захисту прав дітей», — зазначила Марина Лазебна.
Крім того, Уряд затвердив проект постанови, яким визначається положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку.
«Це початок системної роботи зі створення гідних умов для людей похилого віку у таких закладах: і в питанні медичного обслуговування, і в питанні дозвілля, і в питанні побуту», — наголосив Денис Шмигаль.

Уряд направив майже 1,7 млрд грн на потребу регіонів
Інші новини лип. 2020

Уряд направив майже 1,7 млрд грн на потребу регіонів

Уряд на засіданні 8 липня затвердив розпорядження про виділення коштів за програмою соціально-економічного розвитку регіонів. Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, рішення Уряду передбачає виділення майже 1,7 млрд грн на реальні потреби...

Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень
Інші новини травень. 2020

Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень

Стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи позачергове засідання Кабінету міністрів у...

Верховна Рада призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля
Інші новини бер. 2020

Верховна Рада призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля

Верховна Рада України призначила Прем’єр-міністром України Дениса Шмигаля. За таке рішення проголосував 291 народний депутат. У своєму вступному слові Денис Шмигаль зазначив, що продовжить усі починання та реформи попереднього Уряду. Однак,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація