Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю
03 гру, 2020 0 Коментарів 411 Переглядів

Звернення Президента України з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

Шановні друзі!
Сьогодні ми відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю – день сприйняття, осмислення, розуміння суті й особливостей щоденного життя людей з інвалідністю, а часто – їхньої боротьби за дотримання своїх прав і свобод.
У реаліях сьогодення людям з інвалідністю набагато складніше. Адже кожен з нас в умовах боротьби з епідемією COVID-19 як ніколи раніше усвідомлює значущість найвищої соціальної цінності – здоров’я. Для людей з інвалідністю питання здоров’я стали актуальнішими в рази.
Тому державна політика за всіма напрямами має безапеляційно враховувати аспект інвалідності, а влада й суспільство повинні докладати максимум зусиль для покращення доступу людей з інвалідністю до медицини, праці, освіти, архітектури, транспорту та інших сфер життєдіяльності.
Я глибоко переконаний, що люди з інвалідністю за будь-яких обставин були, є й залишатимуться взірцем переможної боротьби за свої права, за повноцінне життя нарівні з іншими, за статус України як соціальної та правової держави.
Для мене як Президента важливо орієнтувати дії парламенту, уряду та інших владних інституцій на забезпечення прав і свобод людей з інвалідністю в Україні.
Бажаю вам міцного здоров’я та віри в себе і свою державу!
Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ

3 грудня - Міжнародний день інвалідів
Інші новини гру. 2020

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі...

Глава держави підписав закон щодо підвищення рівня державної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства
Інші новини вер. 2020

Глава держави підписав закон щодо підвищення рівня державної підтримки осіб з інвалідністю з

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на...

Стартував набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю
Інші новини лют. 2020

Стартував набір на безкоштовне навчання сучасним професіям у IT сфері для людей з інвалідністю

Міністерство соціальної політики разом з Громадською організацією “Прометеус” та Асоціацією “Інформаційні технології України” започаткувало соціальний проект “Ти можеш усе! Можливості безмежні! ” Мета проекту - надати безкоштовні можливості навчання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація