Житлова субсидія для домогосподарств, які відключено від централізованого опалення (теплопостачання), а для обігріву приміщення використовуються побутові електроприлади
01 лют, 2021 0 Коментарів 421 Перегляд

Житлова субсидія для домогосподарств, які відключено від централізованого опалення (теплопостачання), а для обігріву приміщення використовуються побутові електроприлади

У зв’язку з тим, що з 1 січня поточного року скасовано пільгові ціни на електроенергію
Повідомляємо, що домогосподарства, які використовують електроенергію для індивідуального опалення і потребують соціальної підтримки, мають можливість звернутися за призначенням житлової субсидії. Якщо домогосподарство в установленому порядку відключено від централізованого опалення (теплопостачання) і ще не встановлене індивідуальне опалення, а для обігріву приміщення використовуються побутові електроприлади, то особи, що проживають в таких господарствах також мають право на субсидію.
Для розрахунку житлових субсидій в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення. Важливо!
Зазначені розрахунки здійснюються на підставі:- акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, який складається соціальним інспектором департаменту соціальної політики;      - акта обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж.
Соціальні нормативи на комунальні послуги, встановлені постановою КМУ № 409 від 06.08.2014 року (зі змінами), зокрема: у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення - 30 кВт·г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.
Залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування комунальними послугами, визначаються з урахуванням відповідних коригуючих коефіцієнтів: одно-, двоповерхові будівлі – 1,067; будівлі на три і більше поверхів – 0,778.
Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до відділів (управлінь, департаментів) соціального захисту відповідної територіальної громади або  посадових осіб центру надання адміністративних послуг:
-заяву про призначення житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі – заява);
- декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики (далі – декларація).
Громадянам, які для обігріву приміщення використовують побутові електроприлади, додатково необхідно подати Акти обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж.
Заява та декларація можуть бути надіслані поштою або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики

Президент відстоює соціальну справедливість у тарифах
Інші новини січ. 2021

Президент відстоює соціальну справедливість у тарифах

Президент України Володимир Зеленський наполягає на обов’язковій соціальній справедливості, особливо коли йдеться про питання тарифів для населення. Адже очевидно, що в державі не може бути тарифної дискримінації, і тому всі верстви населення мають...

Порушення правил пожежної безпеки призводить до смертельних випадків та травмування громадян
Інші новини січ. 2021

Порушення правил пожежної безпеки призводить до смертельних випадків та травмування громадян

Повсякденна праця рятувальників, перш за все, спрямована на запобігання виникненню різноманітних надзвичайних подій, зокрема, шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення. Попри це громадяни не завжди відповідально...

Тепло з біопалива для вашої родини та громади - альтернатива газу
Інші новини сер. 2020

Тепло з біопалива для вашої родини та громади - альтернатива газу

Держенергоефективності розкриває альтернативні способи опалення у рамках інформаційної кампанії про відновлювані джерела енергії для домогосподарств. Серед дієвих рішень – використання твердопаливних котлів на брикетах чи пелетах або паливних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація