ДПС: Відомості про доходи можна отримати онлайн
24 лют, 2021 0 Коментарів 415 Переглядів

ДПС: Відомості про доходи можна отримати онлайн

Цифрова трансформація Державної податкової служби триває. Для спрощення та зручності спілкування громадян з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, банками, іншими установами та організаціями Державної податкової служби запроваджено новий е-сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

Для отримання відомостей про доходи не потрібно звертатися до органів ДПС. Достатньо за допомогою засобів Електронного кабінету подати запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Електронний документ, засвідчений  кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом документа, виданого контролюючим органом у паперовій формі.

Перевірити правовий статус підпису можна на офіційному веб-сайті центрального засвідчувального органу в розділі «Довірчі послуги» → «Перевірити підпис» за посиланням. Одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

Довідково повідомляємо, що в рамках нового е-сервісу також надано можливість отримати особою інформацію про свої доходи за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

З 1 січня 2021 року стартувала кампанія декларування доходів громадян за минулий рік
Інші новини січ. 2021

З 1 січня 2021 року стартувала кампанія декларування доходів громадян за минулий рік

З початку 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2020 року. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни та самозайняті особи, котрі...

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14
Інші новини травень. 2020

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14

28 травня в Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. У запуску послуги взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло...

Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб
Інші новини вер. 2019

Підписані закони про об’єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб

Як інформують в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, 19 вересня Президентом України підписано закони № 115 – IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація