Михайло Федоров: Мінцифри підтримує цифровізацію в регіонах
26 лют, 2021 0 Коментарів 607 Переглядів

Михайло Федоров: Мінцифри підтримує цифровізацію в регіонах

інцифри працює над цифровою трансформацією регіонів. Наша мета — допомогти кожній громаді із впровадженням актуальних цифрових проектів. Сьогодні Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров взяв участь в онлайн-форумі “Громада в Дії”.
Зокрема, Мінцифри підтримує цифрову трансформацію регіонів у 7 сферах: телекомунікаційній та інформаційній інфраструктурі; цифровізації публічних послуг; інструментах е-демократії та їх впровадженні в соціальні сфери; організаційному та ресурсному забезпеченні розвитку цифровізації; інформаційній безпеці.
“Ми формуємо державну політику регіональної цифровізації та створюємо майданчик для взаємодії між містами, селищами й селами, державними органами й неурядовими організаціями. Наше завдання пронизати цифровою трансформацією всю країну. Для нас важливо, щоб кожен українець, незалежно від того, де він проживає відчув реальні зміни від цифровізації. Ми хочемо побудувати найзручнішу країну у світі, де інтернет є у кожному куточку України і всі мають рівні можливості для розвитку”, — прокоментував Михайло Федоров під час виступу.
“Цього року ми зробили великий прорив у рамках реалізації реформи децентралізації. Цифровий розвиток — це наш пріоритет. Децентралізація залежить і від цифрових змін, які відбуваються в країні”, — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час форуму.
Директор Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Ніколь Рудер відзначила, що цифрова трансформація та децентралізація — дві найуспішніші реформи, які зараз впроваджуються в Україні і, які дають можливість змінювати країну у інших напрямках і сферах.
Технології та інновації мають слугувати людям, а люди живуть у громадах. Відповідно саме громади мають активно впроваджувати технології, принципи е-урядування та електронної демократії. Про це заявив Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях під час виступу на форумі.
Команда Мінцифри працює над розробкою порталу Дія.Цифрова громада з інструментами цифровізації для громад. Також при Мінцифри створено Директорат регіональної цифровізації.
А також запроваджуємо посади CDTO — заступників з цифрової трансформації в ОДА та міських голів. За рік Мінцифри вдалося побудувати організаційну структуру в державній владі, яка дозволяє пришвидшити цифровізацію країни. У березні 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив введення нової посади керівника цифрової трансформації у всіх державних органах влади (CDTO). На рівні державних органів – це профільний заступник. Такі позиції з'явилися в кожному міністерстві.
Також СDTO працюють вже у Київській, Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях та ще шість знаходяться в процесі призначення. Їх основне завдання — допомогти громадам з цифровізацією. Тепер мета Мінцифри — щоб CDTO та структурні підрозділи з цифровізації з’явилися у кожному місті та громаді.
Крім того, буде запущено «Маркетплейс цифрових рішень», де будуть зібрані кращі діджитал-продукти для громад з інструкціями.
А також Мінцифри готує державну програму «Інтернет-субвенція» 2021 року. Це дозволить забезпечити доступом до фіксованого швидкісного інтернету 3 тис. сіл, у яких проживає близько 1,5 млн людей. Цей проект дозволить підключити заклади соціальної інфраструктури — школи, органи влади, бібліотеки, лікарні, що розміщені в селах, де жоден інтернет-провайдер не надає послуги з використанням волоконно-оптичних технологій.

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни
Інші новини лют. 2021

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни

Серед 94 масштабних проектів цифрової трансформації, які реалізовуватимуть найближчі 3 роки – 12% у сфері захисту довкілля та природних ресурсів України. План цифрової трансформації країни сьогодні презентував Віце-прем'єр-міністр України – Міністр...

Електронні лікарняні, нотаріат та соціальні послуги онлайн — Михайло Федоров презентував 94 проекти цифрової трансформації
Інші новини лют. 2021

Електронні лікарняні, нотаріат та соціальні послуги онлайн — Михайло Федоров презентував 94 проекти

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував 94 проекти цифрової трансформації у ключових сферах. Це — історична подія на шляху до нової України без корупції, без бюрократії та без черг. Затверджений Урядом...

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими
Інші новини лют. 2021

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект, яким дозволяється використання цифрових паспортів нарівні з паперовими. Мінцифри будує цифрову державу, яка перетворює державу на зручний сервіс для людей. Україна — одна з перших країн...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація