Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про відзначення 25-ї річниці Конституції України»
30 бер, 2021 0 Коментарів 646 Переглядів

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про відзначення 25-ї річниці Конституції України»

З метою гідного відзначення цього року 25-ї річниці Конституції України сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 128/2021 «Про відзначення 25-ї річниці Конституції України».

Згідно з Указом, Кабінет міністрів має утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 25-ї річниці Конституції України, визначивши співголовами Прем'єр-міністра та керівника Офісу Президента України та залучивши до його складу представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об'єднань.
На підставі пропозицій Організаційного комітету та з урахуванням епідемічної ситуації у державі буде розроблено план заходів. Також необхідно забезпечити, зокрема, проведення у місті Києві та інших населених пунктах урочистих заходів за участю представників центральної та місцевої влади, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій та громадськості.
У День Конституції України, 28 червня, органам  влади на місцях доручено організувати покладання квітів до пам’ятника автору першої української конституції гетьману Пилипу Орлику у місті Києві, пам’ятників і пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення в інших населених пунктах, проведення тематичних наукових, науково-практичних конференцій, «круглих столів», медійних, культурно-мистецьких, освітніх та інших патріотично-виховних  заходів, спрямованих на поширення інформації про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання поваги до Основного Закону України;
Крім того, необхідно організувати проведення конкурсу серед студентів та молодих науковців на найкращу наукову роботу щодо розвитку конституційно-правового регулювання.
Також Указом передбачено сприяння реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на утвердження в Україні засад правової держави, підтримку незворотності європейського та євроатлантичного курсу України,  забезпечення широкого висвітлення заходів з відзначення 25-ї річниці Конституції України.
Національний банк України має виготовити та випустити в обіг пам'ятну монету.
Обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено  розробити, затвердити та забезпечити виконання регіональних планів заходів із відзначення 25-ї річниці Конституції України.

Президент України підписав Указ щодо відзначення 30-ї річниці незалежності України
Інші новини жов. 2020

Президент України підписав Указ щодо відзначення 30-ї річниці незалежності України

Учора Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №459/2020 «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України». З метою гідного відзначення у 2021 році 30-ї річниці цієї визначної дати Кабінету міністрів України доручено у місячний строк...

Визначено основні заходи до Дня Незалежності України 2020 року
Інші новини сер. 2020

Визначено основні заходи до Дня Незалежності України 2020 року

Учора, 12 серпня, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №318/2020 «Про відзначення 29-ї річниці незалежності України». Указом, з метою гідного відзначення у 2020 році 29-ї річниці незалежності України, доручено Кабінету міністрів...

Президент започаткував відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України
Інші новини сер. 2019

Президент започаткував відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України. Про це Глава держави повідомив під час урочистих заходів до Дня Незалежності України. Президент зазначив, що сьогодні, у важливий для...

0 Коментарів

Авторизація