32 тисячі українців вже отримали Дія.Підпис
24 травень, 2021 0 Коментарів 665 Переглядів

32 тисячі українців вже отримали Дія.Підпис

За 3 доби із моменту запуску Дія.Підпис послугу отримали 32 тисячі українців. Це електронний підпис у смартфоні, який доступний у застосунку Дія. Його презентувало Мінцифри 17 травня під час Diia Summit 2.0. Про перші результати розповів Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час ефіру "Громадського Радіо".
"Дія.Підпис — найзахищеніший електронний підпис в Україні. Він зберігається у захищеному середовищі і генерується завдяки технології PhotoID. Його можна отримати в застосунку за 7 секунд. Це інноваційний сервіс, завдяки якому можна отримувати держпослуги просто зі смартфона. Без черг, ходіння до банків та написання заяв, як було раніше. За 3 доби вже 32 тисячі українців отримали Дія.Підпис. Найчастіше — в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі Дія", — розповів Михайло Федоров.
Електронний підпис — це один з основних засобів ідентифікації людини. Завдяки Дія.Підпису можна підписувати будь-які документи, отримувати держпослуги просто з телефона вдома, в метро чи під час ранкової кави — безоплатно й у кілька кліків.
Дія.Підпис інтегрується з порталом Дія, тобто тепер можна отримувати послуги з порталу не лише з комп’ютера, але і з вашого смартфону. Також саме завдяки Дія.Підпису нам вдалося запустити податкові послуги в застосунку Дія. Адже при поданні декларацій потрібно підписати їх. Поступово технологія буде інтегруватися також з кабінетом водія та кабінетом на Порталі пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами.
Як створити Дія.Підпис? 
Потрібно зайти в розділ “Меню” в застосунку, пройти перевірку за допомогою PhotoID у Дії. Програма зіставить ваше фото з фотографією з Демографічного реєстру та згенерує електронний підпис.
Це абсолютно безпечно та максимально зручно, а також безкоштовно. Дія.Підпис зберігатиметься в захищеному середовищі та гарантуватиме найвищий рівень безпеки. До того ж у вас у Дії встановлений власний пароль, що гарантує подвійний захист.
Крім того, під час Diia Summit 2.0 презентували понад 10 революційних сервісів. Серед яких — сплата податків та подання декларацій у Дії, автоматична реєстрація ФОП за 2 секунди, зміна місця реєстрації онлайн та інші зручні послуги для громадян та бізнесу. Наприклад, із моменту запуску оновлень у Дії уже понад 700 українців відкрили ФОП за кілька секунд. А 2,5 тисячі українців подали заявки на порталі Дія на намір отримання пільгового кредиту для ВПО.

Мінцифри допомагає українцям розібратися з електронним підписом
Інші новини лют. 2021

Мінцифри допомагає українцям розібратися з електронним підписом

Близько 1,5 тис. людей зареєструвалися для перегляду серіалу про електронний підпис на платформі Дія.Цифрова освіта. Курс покликаний навчити українців використовувати всі можливості ЕП та вже сьогодні отримувати дедалі більше послуг зі свого...

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія
Інші новини жов. 2020

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія

З 5 жовтня цього року послуги щодо отримання права на виконання будівельних робіт та введення у експлуатацію збудованих будівництвом об’єктів, що належать до класу наслідків СС1, доступні фізичним та юридичним особам у режимі онлайн. Міністерство...

Мінцифри: У мобільному застосунку "Дія" з’явиться електронний підпис
Інші новини вер. 2020

Мінцифри: У мобільному застосунку "Дія" з’явиться електронний підпис

Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок "Дія". Постанову, що дала старт реалізації експериментального проекту, ухвалив Кабінет Міністрів України на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація