Мінцифри: Президент України підписав законопроект про режим “без паперів”
09 сер, 2021 0 Коментарів 637 Переглядів

Мінцифри: Президент України підписав законопроект про режим “без паперів”

Режим “без паперів” дозволить українцям швидко отримувати публічні послуги онлайн, а держоргани не зможуть вимагати від людини інформацію, яка вже є про неї в реєстрах. Відповідний законопроект, який сприятиме пришвидшенню режиму, підписав сьогодні Президент України Володимир Зеленський. Документ набирає чинності через три місяці з дня опублікування.
Щоб ефективно впровадити цей законопроєкт, команда Мінцифри працює в 4-х основних напрямках:
Цифрове законодавство. Для цього ми розробили перші необхідні законопроекти, які допоможуть переводити будь-який держсервіс в онлайн, — про електронні публічні послуги, державні реєстри, хмарні сервіси в держсекторі та законопроект про зміну місця реєстрації онлайн.
Цифрові документи. З 23 серпня цифровий паспорт у Дії прийматимуть в усіх установах України. Зараз у Дії доступні вже 9 документів. Ціль Мінцифри — оцифрувати всі важливі для українців документи, щоб вони завжди були під рукою у смартфоні в необхідний момент.
Електронний документообіг. Щоб цифрові документи належним чином працювали, потрібна надійна система електронного документообігу. Вона має відповідати ЕС ASIC та єдиному стандарту для бізнесу та влади. Підписати заяву на навчання дитини в школі або на відпустку, укласти договір між бізнес-партнерами — все можна буде зробити на одному порталі за допомогою Дія.Підпису.
Е-послуги для всіх життєвих ситуацій. Ми вже оцифрували понад 70 онлайн-послуг для українців, які доступні на порталі Дія. Серед них — реєстрація бізнесу, оформлення допомоги з безробіття тощо. З режимом “без паперів” перелік держпослуг суттєво збільшиться.
Також Мінцифри працює над автоматизацією послуг. Це виключить людський фактор із процесу ухвалення рішень. Державні сервіси стануть прозорими та без корупції. Крім цього, поступово більшість послуг стануть комплексними. Зараз ми працюємо над переведенням цілого пакету сервісів в онлайн, які також будуть доступні в Дії. До 2024 року Мінцифри планує оцифрувати 100% послуг.
Мінцифри вдячна донорам та партнерам, які допомогли в розробці проекту та технічній реалізації послуги, — Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації, програмі EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією, та Офісу ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office).

Прискорюємо цифровізацію: законопроект про режим "без паперів" прийнято в цілому
Інші новини лип. 2021

Прискорюємо цифровізацію: законопроект про режим "без паперів" прийнято в цілому

Команда Мінцифри працює над тим, щоб українці та держапарат спілкувалися однією мовою — комфорту, зручності та якісного сервісу. Вчора був зроблений ще один великий крок до цієї мети. Верховна Рада ухвалила відповідний законопроект № 5495 про режим...

Мінцифри: Україна — перша держава світу, що повністю узаконила цифрові паспорти у смартфоні
Інші новини бер. 2021

Мінцифри: Україна — перша держава світу, що повністю узаконила цифрові паспорти у смартфоні

Українцям достатньо мати з собою телефон з цифровим паспортом для будь-якої життєвої ситуації, що потребує паспорта. Біометричний паспорт та ID-картка в Дії з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового та...

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
Інші новини жов. 2020

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та...

0 Коментарів

Авторизація