Осінній призов! Обов'язки та права призовників!
22 вер, 2021 0 Коментарів 716 Переглядів

Осінній призов! Обов'язки та права призовників!

Вже незабаром має розпочатися осінній призов на військову строкову службу.
Отже, коротко про призов, обов’язки та права призовників.
Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. (Стаття 65 Конституції України).
На військову строкову службу призиватимуть юнаків від 18 до 27 років включно. (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №71/2021).
Термін служби один рік для осіб з вищою освітою, півтори роки для осіб без вищої освіти (Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу»).
З дня оголошення початку призовною кампанії призовник має у 10-ти денний термін з’явитись у військовий комісаріат за місцем реєстрації. (Про внесення змін до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом від 20 січня 2021року № 100).
Юнаки, які мають право на відстрочку від проходження військової строкової служби повинні це право підтвердити необхідними документами у РТЦК та СП (ст.17 Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу»).
У разі неявки призовника до РТЦК та СП проводитимуться розшукові заходи щодо місцезнаходження даної особи представниками РТЦК та СП, місцевої влади та поліції.
У випадку, коли призовник має проблеми зі здоров’ям, під час проходження військово-лікарської комісії встановлюється його придатність або не придатність до проходження строкової військової служби.

1 жовтня стартує осінній призов громадян на строкову військову службу
Інші новини вер. 2021

1 жовтня стартує осінній призов громадян на строкову військову службу

Відповідний наказ від 31.08.2021№ 24 «Про призов громадян на строкову військову службу восени 2021 року» на підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 24 лютого 2021 р. №71/2021 видав т.в.о....

Восени до Збройних Сил України буде призвано на понад півтори тисячі осіб менше від раніше запланованого
Інші новини жов. 2020

Восени до Збройних Сил України буде призвано на понад півтори тисячі осіб менше від раніше

Показники чергового призову до армії зменшено на 1,5 тисячі осіб від раніше запланованого. Таке рішення прийнято з огляду на збільшення кількості охочих служити за контрактом у лавах Збройних Сил. Про це повідомив заступник Міністра оборони України...

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2020 року
Інші новини сер. 2020

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2020 року

Відповідно до наказу військового комісара Долинського об'єднаного міського військового комісаріату від 07.08.2020 №59, з 01 жовтня до 31 грудня 2020 року проводиться призов громадян на строкову військову службу. Детальніше з наказом можна...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація