Володимир Зеленський: Прагнемо напрацювати договір, який забезпечуватиме реальні гарантії безпеки України
29 кві, 2022 0 Коментарів 404 Перегляди

Володимир Зеленський: Прагнемо напрацювати договір, який забезпечуватиме реальні гарантії безпеки України

Україна прагне напрацювати такий документ про гарантії нашої безпеки, який би забезпечував максимальний і реальний захист для нашої держави, наголошує Президент Володимир Зеленський.
«Ми хочемо отримати максимум для нашої держави та наших людей. Максимум. І ці гарантії – вони будуть», – заявив Глава держави, відповідаючи на запитання представників ЗМІ після зустрічі з Прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим у Києві.
Як зазначив Володимир Зеленський, після того як Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність, Україна не зацікавлена в якихось нових «клаптикових парасольках».
«Краще іноді нічого не мати й знати, що ти сам на сам із ворогом, ніж мати велике коло друзів, партнерів, які по факту тебе не захистять», – сказав він.
Саме тому, за словами Президента, Україна прагне напрацювати ґрунтовний документ, який справді діятиме.
«Цього разу ми дуже серйозно й виважено ставимося до майбутнього документа. А також до кола країн-партнерів, які повинні нас не підвести у разі будь-якої агресії в майбутньому», – констатував Глава держави.
Як зауважив Володимир Зеленський, після закінчення нинішньої війни Росія нікуди не зникне зі східного кордону України, тож потрібен фундаментальний документ, який дасть змогу нашій державі співіснувати з таким сусідом у майбутньому.
Глава держави повідомив, що наразі проект документа готують на рівні безпекових радників лідерів країн, які згодом увійдуть до кола гарантів безпеки України.
«Коли все буде готово, я думаю, обов’язково наше суспільство, наші журналісти побачать деталі майбутніх домовленостей», – резюмував Президент.

Володимир Зеленський: Вступ України до ЄС і НАТО – це передусім геополітичне рішення
Інші новини лип. 2021

Володимир Зеленський: Вступ України до ЄС і НАТО – це передусім геополітичне рішення

Набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО – це передусім геополітичне рішення, і лише потім питання реформ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з Президентом Литовської Республіки...

Володимир Зеленський: Ми маємо захищати право кожної національної меншини знати свою мову, але всі громадяни України повинні знати українську
Інші новини травень. 2020

Володимир Зеленський: Ми маємо захищати право кожної національної меншини знати свою мову, але всі

Президент Володимир Зеленський наголошує, що мовне питання в Україні не стоїть. Глава держави сподівається на підписання меморандуму про порозуміння з Угорщиною. «У нас багато різних меншин. Така країна. Стільки кордонів. Така історія. Ми повинні...

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя
Інші новини лют. 2020

Президент України запроваджує 26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя

Президент Володимир Зеленський заявив про підписання указу про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Під час відкриття форуму Age of Crimea 2020 Глава держави нагадав, що цього дня,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація