У другу неділю травня прикарпатці відзначатимуть День матері
05 травень, 2022 0 Коментарів 648 Переглядів

У другу неділю травня прикарпатці відзначатимуть День матері

орічно у другу неділю травня в Україні відзначається одне з головних родинних свят – День матері. Це свято – данина всім жінкам, які продовжують наш рід, хто народжує і виховує дітей – майбутнє нашої країни.
За інформацією Головного управління статистики, на початку 2022 року на Івано-Франківщині проживало, за оцінкою, 712,5 тис. жінок або 52,7% наявного населення області. На кожні 100 представниць жіночої статі припадає 90 чоловіків.
У 2021 році в області народилося 10,5 тис. немовлят, з них 5,5 тис. (52%) – хлопчики і 5 тис. (48%) – дівчатка. Дівчаток зазвичай народжується менше: на 100 новонароджених дівчаток припадає 109 хлопчиків. У порівнянні з 2020 роком хлопчиків народилось менше на 567, дівчаток – на 681. За останні 5 років народжуваність зменшилась на 21,5%.
За даними обстеження умов життя домогосподарств, 92% жінок у віці 15 років і старші народжували дітей, серед них дві дитини народили 49% жінок, одну дитину – 36%, три і більше – 15%.  Середній вік матері при народженні дитини складає 28 років.
 Сумарний коефіцієнт народжуваності, який свідчить про те, скільки в середньому дітей народила б жінка при існуючому рівні народжуваності, становив 1,266, тобто більшість шлюбних пар в області обмежуються однією дитиною.
Характерно, що із року в рік зростає народжуваність серед жінок старше 25 років, зокрема найбільш активною дітородною групою у минулому році були жінки у віці 25–34 роки, які народили більше половини малюків (60%). Найстаршими породіллями торік були дві 48-річні жінки, а наймолодших в області зареєстровано сім пятнадцятирічних породіль. За кількістю багатодітних родин України, де вже виховується троє і більше дітей, Івано-Франківщина посідає четверте місце, після Вінницької, Волинської та Рівненської областей.
Від усієї душі вітаємо дорогих матусь зі святом. Хай ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість світлом і добром відгукуються в душах дітей.

ПоділитисяLinkedinТвітнутиНадрукувати

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

Кожен п’ятий мешканець Прикарпаття – дитина
Інші новини чер. 2021

Кожен п’ятий мешканець Прикарпаття – дитина

Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято наймолодших громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. На початок 2021 року, за даними головного управління статистики в області, на Івано-Франківщині проживали 273 тис. дітей у віці до 17...

28 червня - День молоді
Інші новини чер. 2020

28 червня - День молоді

Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня Україна і Білорусь відзначають День молоді. В Україні День молоді встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація