В Україні заборонили виступи артистів, які є громадянами країни-агресора
21 чер, 2022 0 Коментарів 403 Перегляди

В Україні заборонили виступи артистів, які є громадянами країни-агресора

19 червня, на засіданні Верховної Ради України 303 нардепи проголосували в цілому за Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора».
Закон пропонує повністю та безстроково заборонити публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення фонограм, відеограм та музичних кліпів, які: містять виконання музичного твору з текстом співаком (співачкою), який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором.
Винятком є колишні громадяни держави-агресора, які є або на момент смерті були громадянами України і не мають (не мали на момент смерті) громадянства держави-агресора; та/або вироблені фізичною особою та/або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була, відповідно, громадянином або зареєстрована в державі, яку в будь-який час визнано державою-агресором.
Закон вводить заборону на проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці (співаки), які є громадянами держави-агресора.
Вводиться також заборона відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Хоча передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон — лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.
Також буде заборонено відтворювати музику в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.

Верховна Рада прийняла рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їхнього використання на радіо і ТБ.
Інші новини чер. 2022

Верховна Рада прийняла рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їхнього

Народні депутати також підтримали заборону імпорту видавничої продукції з росії та білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф в Україні та підтримали стимулювання розвитку українського книговидання та книгорозповсюдження. Законопроект...

Президент підписав закон, який вдосконалює кримінальну відповідальність за недостовірне декларування
Інші новини лип. 2021

Президент підписав закон, який вдосконалює кримінальну відповідальність за недостовірне декларування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання...

Внесено зміни до законодавства України щодо виконання військового обов’язку
Інші новини жов. 2019

Внесено зміни до законодавства України щодо виконання військового обов’язку

17 жовтня під час засідання Верховної Ради України прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби». Відповідний законопроект № 0906 підтримали 278 народних...

0 Коментарів

Авторизація