UNITED24 – Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України
06 лип, 2022 0 Коментарів 519 Переглядів

UNITED24 – Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України

«UNITED24»  — ініціатива Президента України Володимира Зеленського.  Указом Президента України від 17 травня 2022 року № 344/2022 постановлено Кабінету Міністрів України забезпечити запровадження в рамках національної платформи «UNITED24» «єдиного вікна» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним Силам України; гуманітарна, медична допомога і допомога дітям; відновлення інфраструктури; цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.
Міністерством цифрової трансформації України створено Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» (далі – Портал UNITED24). Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації, відповідальний за UNITED24 зі сторони уряду Михайло Федоров зазначив: «Це війна не тільки людей, а й технологій. Наша IT-армія щодня перемагає росію у кіберпросторі, однак «Армія дронів» прискорить нашу перемогу на реальному полі бою. Важливо, що це не разова акція, комплексна програма, що включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. Ми закликаємо долучитися до «Армії дронів» весь світ: від великого бізнесу до кожної небайдужої людини».
Спільно з Генеральним штабом Збройних Сил України, Мінцифра та UNITED24 для посилення нашої армії та захисту наших військових оголосили збір пожертв на «Армію дронів».
Портал UNITED24 є зручним інструментом для збору коштів на офіційні рахунки Міністерства оборони, Міністрерства охорони здоров’я та Міністерства інфраструктури України. Завдання фандрейзингової платформи — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України.
Зазначимо, що за півтора місяці роботи кампанії було зібрано $60 млн, які вже ефективно використовуються міністерствами. Міністрерство охорони здоров’я вже закупили апарати ШВЛ для лікарень, а також займаються покупкою рентген апаратів. Міністерство оборони закупили за гроші, які були пожертвувані через Портал UNITED24, велику партію бронежилетів іформи для наших захисників.
Робота триває і Україна потребує, щоб кожен із нас долучився до збору. З будь-якого куточка світу можна внести свій донейт у два кліки через платформу U24 https://u24.gov.ua/ .
В єдності до Перемоги!

Довідково.
Постановами Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 «Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України» та від 3 травня 2022 р. № 516» Питання Єдиного державного вебпорталу для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» затверджено Порядок використання офіційних рахунків для пожертв на підтримку України «UNITED24» і Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24».

Єдина фандрейзингова платформа «UNITED 24» для збору пожертв на підтримку України накопичила вже 62 млн дол
Інші новини чер. 2022

Єдина фандрейзингова платформа «UNITED 24» для збору пожертв на підтримку України накопичила вже 62

Про це повідомили в Мінцифрі. У межах національної платформи «UNITED 24» створено «єдине вікно» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним...

Про представлення  проекту Плану  відбудови та відновлення України на Конференції у Лугано
Інші новини травень. 2022

Про представлення проекту Плану відбудови та відновлення України на Конференції у Лугано

Україна очікує, що Конференція з відновлення стане потужним драйвером і політичною платформою для реалізації подальших кроків із відбудови та розвитку України, мирного майбутнього нашої держави та стійкості демократичного світу. На цьому наголосив...

Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться онлайн-курси для громад
Інші новини жов. 2021

Мінцифри та U-LEAD з Європою підписали меморандум: посилиться цифровізація в регіонах і з’являться

19 жовтня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України та U-LEAD з Європою підписали меморандум про взаєморозуміння. Сторони планують: - Реалізувати ініціативи з розвитку потенціалу цифрової трансформації на місцевому рівні: провести...

0 Коментарів

Авторизація