За дорученням Президента Прем'єр-міністр вилетів на Івано-Франківщину для оцінки збитків від негоди
24 чер, 2020 0 Коментарів 444 Перегляди

За дорученням Президента Прем'єр-міністр вилетів на Івано-Франківщину для оцінки збитків від негоди

За дорученням Президента України Володимира Зеленського Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим терміново вилетіли до Івано-Франківської області, яка потерпає від негоди. Там вони проведуть зустріч з комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
«Насамперед треба їхати в населені пункти, де затоплені хати, городи, де люди не мають світла. Щоб допомогти, ми маємо розуміти масштаби збитків, маємо почути людей і побачити все на власні очі», – сказав Володимир Зеленський очільнику уряду.
Інтенсивні опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Підтоплено близько 200 населених пунктів. 
Створено оперативний штаб, очолюваний Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. 
Підрозділи МВС здійснюють евакуацію людей, повітряний та наземний моніторинг, берегоукоіплення, відкачування та відведення води. 
Глава МВС зазначив, що з 22 червня його рішенням в регіонах, які потерпають від паводків, введено надзвичайні заходи безпеки. Залучено понад 1500 поліцейських, рятувальників та гвардійців, зокрема для проведення моніторингу - 110 гвардійців гірсько-патрульної роти. 
Після оцінки ситуації сьогодні вдень урядовці проведуть селекторну нараду з Президентом України для повідомлення останніх новин, узгодження дій та організації надання гуманітарної допомоги.
Нагадаємо, напередодні Президент Володимир Зеленський обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів, і поставив завдання відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж.
 

Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним головою Івано-Франківської ОДА

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з новопризначеним головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталієм Федорівим. Глава держави привітав його з призначенням та побажав успіхів у роботі на цій посаді. Володимир...

В області до 24 квітня продовжено карантин та режим надзвичайної ситуації

Вчора т. в. о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів провів позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС. Посадовець повідомив про завдання, які окреслено Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр- міністром Денисом Шмигелем...

Віталій Федорів призначений тимчасово виконуючим обов’язки голови Івано-Франківської ОДА

Учора, 10 лютого, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №44/2020, яким обов’язки голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації тимчасово покладено на Федоріва Віталія Васильовича. Додамо, його попередник Денис Шмигаль 4...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація