Світлана Онищук: Не зволікайте, а вакцинуйтесь
19 жов, 2021 0 Коментарів 618 Переглядів

Світлана Онищук: Не зволікайте, а вакцинуйтесь

Рівень захворювання серед населення Прикарпаття на коронавірусну хворобу COVID-19 зростає значними темпами. За показниками, визначеними МОЗ України, зокрема, щодо заповнення ліжкового фонду киснезалежними хворими, область наближається до червоної зони. На цьому наголошено сьогодні на нараді у голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з головами райдержадміністрацій, районних рад та територіальних громад.
Присутні заслухали інформацію про епідеміологічну ситуацію в області та результати проведення вакцинальної кампанії у територіальних громадах краю.
За останню добу захворіли 213 наших краян, з них три медичні працівники, померло – 12 осіб. За останні два дні захворіли 54 дитини, в основному дошкільного і молодшого шкільного віку.
Станом на 19 жовтня в області проведено 363 тисячі 750 щеплень. У необмеженій кількості доступні усі вакцини, працюють пункти щеплень, центри вакцинації, мобільні бригади.
Триває вакцинальна кампанія серед працівників освітньої сфери. На сьогодні працівників освітніх закладів всіх типів – від садочків до університетів – провакциновано загалом 78%. У закладах професійно-технічної освіти провакциновано найбільше – 90%, у школах – 82%. Найнижчий відсоток вакцинованих у дошкільних закладах – 68%. Загалом в області працюють 71% освітніх закладів, які пройшли відповідний поріг та 100% професійно-технічні закладів освіти.
Однак, є ряд територіальних громад, де проведення вакцинації серед населення перебуває у незадовільному стані і кількість вакцинованих жителів дуже незначний.
«Я звертаюся до голів територіальних громад. Сьогодні відсоток зайнятих ліжок уже складає 68,4%, проти 5 % – у серпні та 22% – у вересні. Ріст захворювання очевидний. Також висока летальність серед хворих, особливо невакцинованих, – наголосила Світлана Онищук. – Активізуйте серед жителів інформаційно-роз’яснювальну роботу, особливо серед людей старших 60 років. Усвідомте серйозність ситуації, сьогодні бездіяльність не проходить. Збереження життя і здоров’я наших громадян – це наше надважливе завдання. Тому, не зволікайте, а вакцинуйтесь».
Також на нараді поінформовано про те, що на виконання рішення МОЗ України від сьогодні будуть проводитися перевірки роботи пунктів та центрів вакцинації. Також задля зручності громадян рекомендовано переглянути графіки їх роботи та організувати вакцинацію у зручний час для людей, які працюють.

Світлана Онищук: Пандемія коронавірусу – це пандемія невакцинованих

На сьогодні в області провакциновано понад 277 тисяч прикарпатців. Першу дозу вакцини отримали 159 тисяч осіб, другу – 117. Про це під час щотижневої онлайн-наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з головами...

Виявили: на Прикарпатті в кожній територіальній громаді є штам “Дельта”

Сьогодні, 15 вересня, відбулася нарада голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук із головами райдержадміністрацій та територіальних громад. Зокрема, на нараді підняли тему вакцинації від COVID-19. Ігор Дмитренко,...

Від рівня вакцинації педагогічних працівників залежатиме формат навчання у школах

На цьому під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області наголосила голова обласної державної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація