Прикарпатська делегація відвідала VI Європейський конгрес місцевого самоврядування
09 гру, 2021 0 Коментарів 411 Переглядів

Прикарпатська делегація відвідала VI Європейський конгрес місцевого самоврядування

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин взяв участь у шостому Європейському конгресі місцевого самоврядування, який відбувся у містечку Миколайки (Республіка Польща).
6 та 7 грудня цей захід об’єднав майже сімсот учасників із більшості країн Європи. Саме цю зустріч називають «Конгресом нових ідей та кращих практик».
Україна була представлена на цьому конгресі делегацією, в яку входять фахівці з економічних та політичних питань, питань освіти, керівники органів місцевого самоврядування та експерти.
Віталій Ільчишин на одній із центральних дискусій міжнародного блоку розповів про інноваційний проєкт «DNISTER CANYON». 33 територіальні громади з Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей, уклавши муніципальну угоду співпраці, об’єднали свої зусилля задля розвитку туристичної інфраструктури, паспортизації об’єктів природної, культурної спадщини, ремонту транспортної інфраструктури, високоефективного агровиробництва, активної інвестиційної діяльності та захисту екології.
Також посадовець наголосив, що завдяки проєкту «DNISTER CANYON» ці територіальні громади мають можливість додатково залучати кошти державного бюджету, співпрацювати з міжнародними фінансовими організаціями та брати участь у проєктах Європейського Союзу. Відтак, зможуть розкрити туристичний потенціал, відновити інфраструктуру, створити нові робочі місця, покращити екосистему та економіку регіону.Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда розповів на цьому конгресі про співпрацю Прикарпатського університету з Інститутом Східноєвропейських досліджень. Також він ознайомив міжнародних фахівців із транскордонними проєктами, зокрема, проєктом «Адаптації колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), який реалізується за підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. 

Держпродспоживслужба Прикарпаття розробила методичні рекомендації щодо роботи органів державної

З метою ознайомлення посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадян з діючими вимогами щодо дотримання протиепідемічних правил та карантинних обмежень, Головне управління Держпродспоживслужби в...

Співпраця з ГО «Офіс розвиткових ідей Прикарпаття» - це крок до реалізації перспективних проектів

Таку думку сьогодні під час підписання Меморандуму про співпрацю між обласної державною адміністрацією та громадською організацією «Офіс розвиткових ідей Прикарпаття» висловив голова облдержадміністрації Віталій Федорів. «Декларуючи співпрацю з...

Івано-Франківська область увійшла до п’ятірки кращих за рівнем підготовки проектів Перспективних

Наближається до завершального етапу одна з найуспішніших реформ в сучасній українській державі – реформа децентралізації влади. І якщо спочатку вона сприймалася в суспільстві з певною недовірою, то сьогодні всі, хто ще не встиг до неї долучитися,...

0 Коментарів

Авторизація