На Прикарпатті формуються загони територіальної оборони області
15 лют, 2022 0 Коментарів 642 Перегляди

На Прикарпатті формуються загони територіальної оборони області

Питання завдань і заходів, визначених Законом України «Про основи національного спротиву» та необхідних для підготовки і ведення територіальної оборони в Івано-Франківській області розглянули сьогодні під час щотижневої наради в ОДА.

Командир бригади територіальної оборони, підполковник Юрій Копадзе доповів, що, відповідно до згаданого закону, з 1 січня цього року в області сформовані 8 військових частин територіальної оборони.

Наразі підрозділи територіальної оборони області працюють у штатному режимі, проведено уточнення документів щодо їхнього забезпечення матеріально-технічними запасами, озброєнням і технікою. Облаштовуються пункти постійної дислокації, кімнати зберігання зброї, чергових служб, режимно-секретних органів.

Загони територіальної оборони укомплектовуються особовим складом, проводиться рекламно-агітаційна робота для залучення до таких загонів резервістів. За словами військового, особливих вікових обмежень щодо вступу до загонів тероборони немає. Громадяни України, чоловіки і жінки, віком від 18 до 57 років можуть укласти угоду на службу у резерві.

Серед іншого йшлося й про забезпечення захисту населення області у захисних спорудах цивільного захисту від факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час та дії засобів ураження в умовах ускладнення воєнно-політичної ситуації.

За словами начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимира Стебницького у фонді захисних споруд на сьогодні є 790 захисних споруд, в тому числі – 112 сховищ, та 678 протирадіаційних укриттів, з яких 78 % готові або обмежено готові до використання за призначенням. У них може укритися 107,6 тис. осіб. Наявні також 937 найпростіших укриттів (підвали, підземні стоянки) загальною місткістю 198,3 тис. осіб (18 % населення області).

Разом з тим, для укриття прикарпатців можуть бути використані понад 200 тисяч підвальних та інших заглиблених приміщень у приватних садибах, переважно в сільських населених пунктах, загальною місткістю понад 700 тис. осіб (64% населення області).
Наявність фонду захисних споруд дає можливість укрити майже 100% населення області, зазначив посадовець.

Світлана Онишук закликала до єдності та консолідації зусиль задля подолання загроз гібридної війни

Як відомо, учора Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», згідно з яким 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання. З метою посилення консолідації українського...

Світлана Онищук: Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» на Прикарпатті

Весь світ знає, як Росія увірвалась на наші землі у 2014 та як продовжує погрожувати повномасштабним наступом на Україну. У нас немає жодних ілюзій – станеться вторгнення зараз чи ні, але з таким сусідом нам потрібно бути напоготові завжди. Саме...

В облдержадміністрації розглянули питання територіальної оборони області

Сьогодні на нараді під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Ільчишина розглянуто питання територіальної оборони області, зокрема забезпечення військових частин Сил територіальної оборони на території області...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація