На Прикарпатті введено комендантську годину!
25 лют, 2022 0 Коментарів 510 Переглядів

На Прикарпатті введено комендантську годину!

На Івано-Франківщині запровадили комендантську годину з 22:00 до 8:00. Про це повідомила голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

"Цієї ночі була авіатривога. Ми вводимо комендантську годину з 22:00 до 8:00. В цей час потрібно бути всім у домівках та не виходити на вулицю. Це все — заради вашої безпеки", — каже Світлана Онищук.

З її слів, станом на 25 лютого до територіальної оборони вступили 500 людей.

"Якщо проаналізувати останню добу, ніч, ще 700 прикарпатців виявили бажання вступити в лави тероборони", — розповіла голова облдержадміністрації.

Голова облради Олександр Сич закликав всіх, хто хоче захищати територію області та України, звертатися в комісаріати.

"Усі, хто воював, має досвід тримати зброю в руках, можуть звернутися до центрів комплектації. Всі інші — до сил тероборони. Дуже важливо не допустити "хаосної партизанщини" — тобто створення непідконтрольних самооборонних сил, про які не буде знати влада. Це може викликати непорозуміння", — сказав Олександр Сич.

З його слів, також є можливість формувати на місцях самооборонні групи, які координуватимуть роботу з місцевими батальйонами тероборони.

"Якщо в громаді є певна кількість людей, які з тих чи інших причин не можуть вступити до територіальної оборони, бо хворенька мама, одинока чи якісь інші причини, але вони готові обороняти свій населений пункт, в такому разі вони можуть організувати самооборонну групу. Вона має координувати свої дії з місцевим поліцейським офіцером. Він своєю чергою координуватиме роботу з районним батальйоном тероборони", — розповідає Олександр Сич.

Голова обласної ради каже, якщо в громаді немає дільничого офіцера поліції, на себе може взяти відповідальність голова громади, але він має координувати роботу з батальйоном тероборони.

Світлана Онищук: Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» на Прикарпатті

Весь світ знає, як Росія увірвалась на наші землі у 2014 та як продовжує погрожувати повномасштабним наступом на Україну. У нас немає жодних ілюзій – станеться вторгнення зараз чи ні, але з таким сусідом нам потрібно бути напоготові завжди. Саме...

Світлана Онищук: Ми активізуємо інформаційне супроводження вакцинальної кампанії та об’єднаємо

Про епідеміологічну ситуацію, надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та проведення вакцинальної кампанії в області йшлося сьогодні щотижневій нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій і...

Світлана Онищук: Категорія 60+ має бути у пріоритеті вакцинації

Cьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Димитренко провели брифінг для представників засобів масової інформації щодо поширення на території області гострої...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація