У клубі села Сукіль відбулася мистецько-патріотична акція «І сум, і біль, і вічна слава!»
15 жов, 2024 0 Коментарів 14 Переглядів

У клубі села Сукіль відбулася мистецько-патріотична акція «І сум, і біль, і вічна слава!»

Ми приходимо у світ,  щоб стати живою, животворною єднальною ланкою у тому нескінченному, віковічному поході минулих і прийдешніх поколінь. 

Мабуть немає вищого прояву патріотизму, як стати на захист своєї Батьківщини. Мужні захисники й тендітні захисниці є спадкоємцями високої слави українського козацтва, січового стрілецтва, вояків УПА. Вони уособлюють звитягу, силу духу, усіх нескорених поколінь оборонців та визволителів рідної землі.

Мистецько-патріотична акція " І сум, і біль, і вічна слава!" відбулася в клубному закладі с.Сукіль. Тішить те, що в такому невеличкому гірському селі зал був заповнений молоддю. Вразила різноманітність представлених мистецьких жанрів, таких як: вокал, художнє читання, гра на бандурі, гра на гітарі. Народні, патріотичні пісні виконав жіночий вокальний ансамбль під орудою завідувачки клубу Оксани Савчин. Надзвичайно чуттєво до сліз прозвучала пісня у виконанні Віолетти Мних, присвячена татові, який зараз на фронті, а також пісні про війну у виконані Дарини Савчин та Вероніки Іванів. Художні твори, присвячені нашим Героям, прочитали Христина Гронська, Анна Мушак, Вероніка Іванів, Вероніка Рошко.

Дуже гарно прозвучала "Червона калина" під бандуру у виконанні Анни Савчин, а стрілецька пісня під гітару - у виконанні Андрія Савчина. Ведучими заходу були Аліна Савчин та Марія Мандрик.

Державний Гімн України співали всі учасники акції та всі присутні в залі. По завершенню заходу до присутніх зі словами великої  подяки учасникам заходу звернувся староста громади  Михайло Іванів. Він закликав  берегти світлу пам'ять  про незліченні жертви, принесені українськими Героями, та цінити, допомагати і підтримувати тих, хто зі зброєю в руках боронить сьогодні нашу землю від російського агресора.

І сум, і біль, і вічна слава

Мистецько-патріотична акція "І сум, і біль, і вічна слава" відбулася в урочищі "Кам‘яний", що біля с.Поляниця. Тут, біля могили невідомого вояка української повстанської армії настоятель церкви св.Димитрія УГКЦ отець Михайло Дудар відслужив...

У клубних закладах громади проходить акція «І сум, і біль, і вічна слава»

Сьогодні твориться українська історія, ми з усіх сил боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільними людьми на своїй землі. Нас захищають справжні Герої, які об'єдналися заради захисту Батьківщини. Але війна, на жаль, забирає...

Пам'ятаємо, не забуваємо

28 липня 2024 року в селі Сукіль відбулася патріотична година "Пам'ятаємо, не забуваємо" в урочищі "Під Плаєм"(бункер "Кірама") та вшанування пам'яті Героїв УПА і новітніх Героїв, які віддали своє життя за волю України. Всечесні о.Петро та о....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація