В установах культури відбулися заходи до Дня вишиванки
20 травень, 2022 0 Коментарів 608 Переглядів

В установах культури відбулися заходи до Дня вишиванки

          Вишиванка – елемент одягу, що сповнений українським колоритом та майстерністю нашого народу, який здатний створювати красу з усього. Повага до вишитої сорочки насправді велика – на її честь створили свято Дня вишиванки для популяризації традицій та культури української нації.
Вишиванка символізує красу, здоров'я та щасливу долю, а також вона оберігає власника від усього лихого. Українці передають вишиванки з покоління в покоління, тому ця річ ще й зберігає єдність сім'ї.
         Цього року День вишиванки в Україні особливий, адже він проходив в умовах війни. І кожен українець, який одягнув у цей день вишивану сорочку, одягав її з гордістю, трепетом і тривогою в душі.
         Працівники культури Болехівської громади також долучилися до відзначення Всесвітнього дня вишиванки та провели ряд заходів. Так, у музеї історії м.Болехова ім.Р.Скворія оформлено виставкувишиванок з фондозбірки музею «Еволюція вишивки» з фотозоною «Моя барвиста вишиванка. Презентація вишиваних виробів "Вишивані самоцвіти Бойківщини", (віртуальна панорама "Чарівна краса вишиванки") відбулася в міській центральній бібліотеці. До міської бібліотеки для дітей завітала ВПО, майстриня-вишивальниця  з Києва Колосова Олександра Борисівна зі своїми дочками, яка познайомила працівників і відвідувачів бібліотеки з різними техніками вишивання. Також в цій бібліотеці відбувся фотомарафон "Моя вишиванка" до якого залучено внутрішньо переміщених дітей, що вдягнули болехівські вишиванки. Зустріч за філіжанкою кави "Краса моєї вишиванки"  відбулась в бібліотеці с.Поляниця (https://fb.watch/d6Vj7qOYV6/). Бібліотекою с.Гузіїв підготовлено відеопрезентацію "Одягнімо друзі вишиванку, наш чудовий український стиль"       
https://www.facebook.com/100069221831901/videos/3209355549311707/).
            Виставки вишиванок "Бережи українське – носи вишиванку", "Вишивка – оберіг для українця", "Українська вишивка – це історія її народу",  «Вишиванка – український оберіг" оформлено у бібліотеках с.Козаківка, с.Міжріччя, с.Сукіль, с.Тисів. У Болехівській художній школі діяла виставка дитячих робіт «Моя сорочка – вишиванка».

В установах культури Болехівщини відзначили День пам‘яті та примирення і День Перемоги
Новини культури травень. 2021

В установах культури Болехівщини відзначили День пам‘яті та примирення і День Перемоги

8 - 9 травня в Україні відзначали День пам’яті та примирення і 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати непересічну роль українців у перемозі в Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти...

В установах культури Болехівщини вшановують пам'ять Лесі Українки

Відповідно до розпорядження міського голови від 22.02.2021 № 44-р «Про підготовку та відзначення на території Болехівської міської ради 150-річчя від дня народження Лесі Українки» та наказу відділу культури виконавчого комітету Болехівської міської...

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація