Хресна дорога у Міжрічанському ліцеї
09 бер, 2023 0 Коментарів 413 Переглядів

Хресна дорога у Міжрічанському ліцеї

Настав час Великого посту. Особливо його відчувають у Міжрічанському ліцеї. Бо вже традицією стало проводити кожного тижня дитячу Хресну Дорогу в стінах освітнього закладу. 
Не виняток і цей рік. Діти не тільки роздумують над стражданнями Господа нашого Ісуса Христа, не тільки будуть дивитися на наступні сцени його муки, але разом із Ним приймають участь у терпіннях цієї Хресної Дороги.

Дорого Хресна, Пресвята!
Яка ж важка ти, непроста,
По цій всі ми йдем
І хрест життєвий свій несем.

Учні добре знають про важливість, силу спільної молитви, особливо в такий важкий час, коли так багато наших хлопців з села на війні. Моляться в наміренні за духовну перемогу, за захист наших захисників… «Істинно кажу вам: «Коли двоє з вас згодиться на землі просити щоб там не було, воно буде дано їм Моїм Отцем Небесним, бо, де двоє або троє зібрати в Моє ім’я, там Я серед них» (Мт. 18, 19-20).
Уже друга Хресна Дорога проводиться за участю о. Володимира Савчина. Діти дуже стараються, щоб виразно прочитати розважання про страсті Христові. 
Після закінчення Хресної Дороги о. Володимир дає дуже гарні настанови: про поведінку під час Великого посту в ліцеї, на вулиці, вдома; про шанобливе ставлення до батьків, послух вчителів. 
Присутність священника – більша святість, стриманість, відповідальність та віра в торжество перемоги добра над злом.   

Прийми поклін, Ісусе милий,
За доброту Твою до нас,
За те, що додаєш нам сили
В такий трудний, нелегкий час.

День Святого Валентина у Міжрічанському ліцеї

Любов – найкраще в світі почуття, Вона не має меж – безкрая. З любові починається життя, Вона усе найкраще починає! Любов і кохання – це вічна тема музики, поезії, сенс життя. І 14 лютого – згідно католицького віросповідання – День Святого Валентина...

Тиждень безпечного інтернету у Міжрічанському ліцеї

З 6 по 10 лютого у Міжрічанському ліцеї проводився Тиждень безпечного інтернету. Учні ліцею мали можливість дізнатися основні правила та цікаві факти інтернет-безпеки та інтернет-етики з стінгазети, яку розмістили в інформаційному куточку. Також...

У Поляницькому ліцеї відбулося свято останнього дзвоника

Урочистості останнього дзвоника назавжди залишаються однією із найкращих сторінок у нашому житті, яку ми пам’ятатимемо завжди. У Поляницькому ліцеї пролунав останній дзвоник, який оголосив учням про початок літніх канікул, а випускникам-про старт...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація